«Κόφτης» στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών.. Μόλις 16 στην Ήπειρο

eyaggelou fil

eyaggelou fil

Ελάχιστες ήταν και οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης -ύστερα από αυτούς της Δευτεροβάθμιας- που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας. Το γεγονός αυτό πυροδοτεί σωρεία αντιδράσεων στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Φίλιππος Ευαγγέλου, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου με τη ΔΑΚΕ, φέτος πραγματοποιήθηκαν οι λιγότερες μεταθέσεις όχι των τελευταίων πέντε ετών, αλλά των τελευταίων πενήντα.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου για το Ν. Ιωαννίνων πήραν μετάθεση μόνο 5 δάσκαλοι και 1 νηπιαγωγός, για το Ν. Πρέβεζας μόνο 4 δάσκαλοι και 1 νηπιαγωγός, για το Ν. Θεσπρωτίας μόνο 4 δάσκαλοι και 1 νηπιαγωγός και για το Ν. Άρτας κανένας εκπαιδευτικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία πενταετία ικανοποιούνταν περίπου το 40 – 50 % των αιτήσεων.

Όπως σημειώνει ο κ. Ευαγγέλου «η συγκυβέρνηση με αυτές τις αποφάσεις της δημιουργεί αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα και στη κοινωνία γενικότερα, αφού τιμωρεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς κρατώντας τους μακριά από τις οικογένειες τους δημιουργώντας οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα.

Κλείνοντας, ενώ η μετάθεση αποτελούσε μια αξιοκρατική υπηρεσιακή μεταβολή για κάθε εκπαιδευτικό (υπάρχουν σαφή μετρήσιμα κριτήρια, όπως μόρια δυσμενών συνθηκών, μόρια προϋπηρεσίας, μόρια οικογενειακής κατάστασης) που υπηρετούσε για αρκετά χρόνια σε μακρινές περιοχές με στόχο να αποκτήσει τα αντικειμενικά μόρια και να μετατεθεί, έρχεται σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με λογιστικές αποφάσεις στην ουσία καταργεί την μετάθεση για κάθε εκπαιδευτικό».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ