150 ηλικιωμένοι αναζητούν θέση σε Οίκο Ευγηρίας των Ιωαννίνων

zografeios

Πάνω από 150 αιτήσεις εκκρεμούν σε Δήμο και Αγαθοεργά αναμένοντας θέση σε Οίκο Ευγηρίας. Οι κοινωνικές ανάγκες είναι τεράστιες και συνεχώς αυξανόμενες και οι δομές περιορισμένες.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από την συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα περιθώρια ανάπτυξης του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας.

Ο Ζωγράφειος Οίκος λειτουργεί υπό τη σκέπη των Αγαθοεργών στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος. Έτσι το λειτουργικό κόστος για τον ίδιο αλλά και για το Γηροκομείο Ζωσιμαδών περιορίζεται.

Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Σοφία Μαρκούλα στον Ζωγράφειο Οίκο έχουν αξιοποιηθεί 43 κλίνες από τις 96.

Ο δεύτερος όροφος δεν έχει λειτουργήσει μέχρι τώρα  και γίνονται συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν.

Η κ. Μαρκούλα ανέφερε ακόμη ότι από το σύνολο των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στις δύο δομές το 70% είναι χρονίως πάσχοντες, κυρίως με από άνοια και άλλες ψυχιατρικές νόσους.

Με δεδομένο το συγκεκριμένο στοιχείο συζητείται αν ο δεύτερος όροφος στον Οίκο Ευγηρίας πρέπει να αξιοποιηθεί για μία συγκεκριμένη ομάδα ηλικιωμένων κι αν αυτό μπορεί να υποστηριχθεί από το Γηροκομείο Ζωσιμαδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ