12+12 κλίνες Covid θέτει σε λειτουργία το Χατζηκώστα

xatzikosta new

Το Πολυδύναμο, το οποίο αποτελεί ανεξάρτητο κτίριο έρχεται τελικά να δώσει την λύση στις πιέσεις που δημιουργούνται στο δημόσιο σύστημα υγείας εξ αιτίας του αυξημένων αναγκών που προκύπτουν από την πανδημία.

Η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες είναι εξαιρετικά δύσκολη σε τοπικό επίπεδο αφού η αύξηση των κρουσμάτων έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση των ασθενών που χρειάζονται νοσηλευτική περίθαλψη.

Μετά από αρκετές συζητήσεις που έγιναν και συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν οριστικοποιήθηκε η απόφαση να μπει στην μάχη και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Το ίδιο το νοσοκομείο άλλωστε δήλωνε πρόθυμο υπό προϋποθέσεις, όπως ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα.

Τα θέματα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost, λύθηκαν και το Νοσοκομείο ετοιμάζεται τις αμέσως επόμενες μέρες να θέσει σε λειτουργία δώδεκα κλίνες για ασθενείς Covid στο Πολυδύναμο και σταδιακά στον ίδιο χώρο να αναπτύξει κι άλλες δώδεκα.

Τις τελευταίες ημέρες ενισχύθηκε με νοσηλευτικό προσωπικό ενώ αποσπάστηκαν γιατροί από τις ΤΟΜΥ ώστε να στελεχώσουν τις μονάδες Covid όπου επιστημονικά υπεύθυνος θα τοποθετηθεί γιατρός από την Παθολογική.

Παράλληλα το νοσοκομείο έχει κινήσει την διαδικασία για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, κυρίως μονάδων αρνητικής πίεσης ενώ θα ενισχυθεί με rapid test ώστε να έχει άμεσα αποτελέσματα σε έλεγχο που θα διενεργεί.

Με τον τρόπο αυτό έρχεται να συνδράμει σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όπως αυτή που δημιούργησε η πανδημία στο Νομό Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ