106 ασθενείς με Covid-19 στα νοσοκομεία της Ηπείρου

monada loimodon

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων στην Ήπειρο αποτυπώνεται πλέον και στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Νοσοκομεία Φιλιατών και Άρτας τα οποία βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Στην Άρτα νοσηλεύονται 37 ασθενείς, με ορισμένους να έχουν διακομισθεί από την περιοχή της Αμφιλοχίας αλλά και της Φιλιππιάδας.

Το νοσοκομείο χρειάστηκε να εκκενώσει την Ουρολογική Κλινική τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να την διαμορφώσει με κλίνες για ασθενείς Covid. Τα βαριά περιστατικά που χρειάζονται διασωλήνωση μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Στο όριο βρίσκεται και το Νοσοκομείο Φιλιατών το οποίο νοσηλεύει 13 ασθενείς στις κλίνες Covid και ελπίζει σε κάποιο εξιτήριο ώστε να εκκενωθεί κρεβάτι και δύο στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στο Χατζηκώστα νοσηλεύονται 15 ασθενείς στις Μονάδες Λοιμωδών με τα διαθέσιμα κρεβάτια να ανέρχονται σε εννέα και δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έχει θέσει σε λειτουργία την τρίτη Μονάδα Λοιμωδών. Μέχρι σήμερα νοσηλεύονται 31 ασθενείς ενώ έξι είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αντέχει στην πίεση των ημερών αυτών καθώς έχει τη δυνατότητα να θέσει σε λειτουργία και την τέταρτη ΜΕΛ όπως είχε πράξει και τον περασμένο Νοέμβριο.

Διευκρινίζεται ότι οι αριθμοί μπορούν να αλλάξουν καθώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή και οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ