1016 εκλογικά τμήματα στην Ήπειρο, 371.234 οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους

kalpes

Όλα έτοιμα για την εκλογική αναμέτρηση. Για την Κυριακή κατά την οποία θα  μιλήσουν οι πολίτες.

1016 εκλογικά τμήματα συγκροτούνται στην Ήπειρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ οι ετεροδημότες θα ψηφίσουν σε τέσσερα μικτά εκλογικά τμήματα, ένα σε κάθε νομό.

Το σύνολο των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχεται σε 371.234.

Στον Νομό Ιωαννίνων οι 163.321 εκλογείς θα προσέλθουν σε 491 εκλογικά τμήματα.

Στην Άρτα θα λειτουργήσουν 201 εκλογικά τμήματα και οι εγγεγραμμένοι ανέρχονται σε 76.672, στη Θεσπρωτία 166 εκλογικά τμήματα για 59.995 εγγεγραμμένους και στην Πρέβεζα οι 66043 εγγεγραμμένοι σε 158 εκλογικά τμήματα.

Όλα έτοιμα, νωρίτερα τα αποτελέσματα

Όλα πλέον είναι πανέτοιμα για τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Τα συστήματα του υπουργείου Εσωτερικών έχουν δοκιμαστεί ώστε να ανταποκριθούν πλήρως στην ημέρα των εκλογών, ενώ ήδη οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν στα χέρια τους. Στο σύστημα ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα η τελική πρόβα, την ώρα που τα σχολεία μετατρέπονται σε εκλογικά κέντρα.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, συστήματα και ανθρώπινο δυναμικό δοκιμάστηκαν με επιτυχία  στην γενική πρόβα εκλογών που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού δήλωσε: «είμαστε έτοιμοι υπάρχει μεγάλη εμπειρία και όλα θα πάνε καλά».

Παράλληλα με την κλασική μέθοδο οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα στέλνουν ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα που θα φτάνουν σε πραγματικό χρόνο και θα εισάγονται στην εκλογική βάση του υπουργείου Εσωτερικών από τους καταχωρητές της Singular Logic.

Από τις 7 το απόγευμα της Κυριακής που θα κλείσουν οι κάλπες η καρδιά των εκλογών θα χτυπά εδώ στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου θα συγκεντρώνονται τα αποτελέσματα από τα 21.467 εκλογικά τμήματα ανά την Επικράτεια.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 5.500 δικαστικοί αντιπρόσωποι είχαν παραλάβει το εκλογικό υλικό και την συσκευή ασφαλούς μετάδοσης. Στις 20.30 το βράδυ της Κυριακής θα έχει συγκεντρωθεί το 10% των αποτελεσμάτων ώστε να γίνει εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος. Στις 21.30 με 22.00 θα έχει ενσωματωθεί το 80%-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων πανελλαδικά. Πριν από τα μεσάνυχτα εκτιμάται ότι θα έχει ξεκαθαρίσει ποιοι βουλευτές εκλέγονται.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, δήλωσε: «Τα τελικά αποτελέσματα ανακοινώνονται από τον Άρειο Πάγο όπως σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες με βάση τα αποτελέσματα που συγκεντρώνονται από τα Πρωτοδικεία».

Προς διευκόλυνση των εκλογέων γίνεται επιστροφή πινακίδων αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από την υπηρεσιακή υπουργό εσωτερικών για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού. Όπως δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Είναι η μεγάλη ώρα της Δημοκρατίας οι εκλογές πάντοτε σε μια δημοκρατική χώρα και εύχομαι να πάνε όλα καλά και οι πολίτες να μπορέσουν ανενόχλητα και όσο το δυνατόν περισσότεροι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα».

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα γραφεία ταυτοτήτων και τα γραφεία διαβατηρίων μέχρι και το πέρας της εκλογικής διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ