Για 10.000 ετησίως δόθηκε το Χιονοδρομικό Ανηλίου

XIONODROMIKO_ANHLIOYΠοικίλα σχόλια προκαλεί στο Μέτσοβο η μίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου Ανηλίου σε ιδιώτες. Και μπορεί η εποχή να είναι τέτοια που ευλογεί κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία και οι νόμοι της αγοράς να διαμορφώνουν τις τιμές, όμως ορισμένες περιπτώσεις είναι δύσκολο και να τις κατανοήσει και να τις αποδεχθεί η κοινή γνώμη.

Ο ανάδοχος Δημήτριος Τόττης και Σία Ο.Ε, λοιπόν θα εκμεταλλευτεί το χιονοδρομικό για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Θα καταβάλλει ετησίως το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ!

Ναι! Δεν διαβάζετε λάθος. Το ετήσιο μίσθωμα είναι δέκα χιλιάδες ευρώ. Όσα καταβάλλει κι ένα κατάστημα λίγων τετραγωνικών στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου!

Οι υποδομές ολοκληρώνονται άρον άρον και ότι λείπει συμπληρώνεται με κονδύλια της Περιφέρειας Ηπείρου, αν κρίνει κανείς από τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

Αναμένουμε λοιπόν το χιόνι για να δούμε και το αποτέλεσμα. Και να φανεί στην πράξη πόσο αποδίδουν τέτοιου είδους επενδύσεις, οι οποίες σχεδιάστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα, όταν οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές και οι τουριστικές επιλογές δεν είχαν καμία σχέση με τις σημερινές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ