1.578 θέσεις κοινωφελούς στην Περιφέρεια και τους 18 Δήμους της Ηπείρου

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Το πρόγραμμα αναμένεται να προκηρυχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να δεχθεί τις αιτήσεις των ανέργων που θα απασχοληθούν για το επόμενο οκτάμηνο το ταχύτερο δυνατό. Μέσω της νέας προκήρυξης στην Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και στους 18 Δήμους θα δημιουργηθούν 1578 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων. Τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας σαφώς δεν αποτελούν λύση για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της ανεργίας.

Ωστόσο δίνουν πρόσκαιρη ανακούφιση σε εκατοντάδες ανέργους ενώ δίνουν τεράστια ανάσα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς μπορούν να καλύψουν τεράστιες ανάγκες και να ανταποκριθούν καλύτερα στις υποχρεώσεις τους.

Το νέο πρόγραμμα θα απευθύνεται σε μακροχρόνια άνεργους και ιδίως σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Η απασχόληση είναι διάρκειας 8 μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των δήμων και φορέων που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα αντιστοιχούν σε πάνω από 70 ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Οι βασικές αυτές ειδικότητες αφορούν: Διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, μαγείρων οδηγών, κηπουρών, γενικών καθηκόντων. Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες ειδικότητες προκειμένου να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεις των Φορέων.

Στην Ήπειρο οι θέσεις που θα προκηρυχθούν ανέρχονται στις 1578 εκ των οποίων οι 312 είναι στην Περιφέρεια και οι υπόλοιπες στους 18 Δήμους.

Αναλυτικά

ΑΡΤΑΙΩΝ ΑΡΤΑΣ               125  

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 28  

ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ          37  

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ       42  

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ                91  

ΣΟΥΛΙΟΥ              37  

ΦΙΛΙΑΤΩΝ           28  

ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ               28  

ΔΩΔΩΝΗΣ           46  

ΖΑΓΟΡΙΟΥ            19  

ΖΙΤΣΑΣ  60  

ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ       422  

ΚΟΝΙΤΣΑΣ 46  

ΜΕΤΣΟΒΟΥ         28  

ΠΩΓΩΝΙΟΥ 46  

ΖΗΡΟΥ  64  

ΠΑΡΓΑΣ                46  

ΠΡΕΒΕΖΗΣ           73  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ