1,4 εκ. για το κολυμβητήριο Ιωαννίνων

Με το ποσό του 1,4 εκατομμυρίων ευρώ θα χρηματοδοτηθεί το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου Ιωαννίνων το οποίο θα το απαλλάξει οριστικά από την χρήση πετρελαίου καθώς προβλέπει την εγκατάσταση αερόψυκτων αντλιών θερμότητας.

Επίσης, ο εσωτερικός και εξωτερικός φωτισμός αντικαθίστανται πλήρως με LED, αντικαθίσταται το σύστημα εξαερισμού καθώς και τα πάνελ οροφής, τοποθετείται σύστημα αντιστάθμισης ισχύος 49,6kVAr και σύστημα ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου.

Η πόλη θα διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα και αναβαθμισμένα κολυμβητήρια στη χώρα, θέτοντας παράλληλα νέα οικονομικά δεδομένα για το ΠΕΑΚΙ. Η διατήρηση της συνετής οικονομικής διαχείρισης και τα επόμενα χρόνια, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις το ΠΕΑΚΙ να καταστεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό αθλητικό κέντρο, σε σύντομο διάστημα.

Πάνω από 200.000 ευρώ το χρόνο απελευθερώνονται, δίνοντας τη δυνατότητα στο φορέα να σχεδιάσει νέες παρεμβάσεις αλλά και να βελτιώσει αισθητά την ασκούμενη κοινωνική και αθλητική πολιτική του.

Το ΠΕΑΚΙ, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Διοίκησης, δεν ανέμενε το ΕΣΠΑ για να προχωρήσει σε παρεμβάσεις και ήδη εδώ και 4 χρόνια έχουν γίνει στο κολυμβητήριο έργα και προμήθειες που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ. Το ορατό αποτέλεσμα, εκτός από τη βελτίωση των συνθηκών για όλους και όλες που χρησιμοποιούν την εγκατάσταση, είναι ότι σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε στην πόλη το Πανελλήνιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης.

Ένας μικρός δημόσιος φορέας, που κατάφερε μέσα στην τετραετία να υπερδιπλασιάσει τον προϋπολογισμό του, καταφέρνει να εντάξει στο ΕΣΠΑ ένα έργο που υπερβαίνει κατά πολύ τον ετήσιο προϋπολογισμό του και μάλιστα στον κομβικό για τα επόμενα χρόνια τομέα της ενέργειας. Το έργο είναι ώριμο και έτοιμο για δημοπράτηση (έχει έτοιμα τεύχη δημοπράτησης) και θα είναι οδηγός για αντίστοιχα σημαντικά έργα στο σύνολο των δημοσίων φορέων της περιοχής.

Η σημαντική συνεργασία Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δίνει πλέον καρπούς και δείχνει το μέλλον προς δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης στις εκατοντάδες ενεργοβόρες αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Σε αυτό τον δύσκολο δρόμο το ΠΕΑΚΙ δεν θα τα κατάφερνε χωρίς την βοήθεια των συμπαραστατών του και για αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μηχανικούς του ΠΕΑΚΙ και το προσωπικό μας, τις τεχνικές υπηρεσίες της ΓΓΑ, τον Δήμο Ιωαννιτών για την παραχώρηση του οικοπέδου εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού πάρκου, τις υπηρεσίες πολεοδομίας καθώς και όσους παρείχαν μικρή ή μεγαλύτερη βοήθεια στα εμπόδια που παρουσιαζόταν μέχρι την ωρίμανση του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ