Παράταση ενός έτους για τα έργα στο λιμάνι

ERGA LIMANIΠαράταση παίρνει η ολοκλήρωση των έργων στη δεύτερη φάση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας κι έτσι αποτρέπει ο κίνδυνος ναυαγίου καθώς ήταν αδύνατη η ολοκλήρωση μέχρι το τέλος του Ιουνίου, όπως αρχικά προβλέπονταν.

Τα έργα στο λιμάνι επισκέφθηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, ο οποίος ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της αναδόχου εταιρείας για την πορεία των εργασιών.

Η ανάδοχος εταιρεία έχει συμφωνήσει με  το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και  Υποδομών συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο, στα τέλη Απριλίου θα παραδοθεί προς χρήση το κεντρικό κτίριο της Β΄ Φάσης ενώ στις αρχές του καλοκαιριού  θα παραδοθεί το υπόλοιπο λειτουργικό τμήμα του έργου ώστε να έχει ολοκληρωθεί το 80% περίπου των προβλεπόμενων από τη μελέτη εργασιών. Το χρονοδιάγραμμα αυτό εκτιμάται ότι θα τηρηθεί, γεγονός που διαπιστώθηκε  και από την  επίσκεψη κλιμακίου ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου στην Ηγουμενίτσα, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

 

Ο κ. Μπέζας δήλωσε, «πως είναι  σημαντικό το γεγονός ότι ενώ το έργο της Β΄ Φάσης είχε αποφασισθεί  να τερματιστεί  με την παράδοση του λειτουργικού τμήματος στις αρχές του καλοκαιριού, το αρμόδιο Υπουργείο τροποποίησε πρόσφατα τον αρχικό σχεδιασμό διασφαλίζοντας τους αντίστοιχους πόρους, και έτσι, μετά την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής,  η  εργολαβία θα συνεχισθεί με χρηματοδότηση από το τρέχον ΕΣΠΑ της  περιόδου 2007-2013. Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα, η ανάδοχος εταιρεία να παραμείνει στην Ηγουμενίτσα για ένα επιπλέον χρόνο και να εκτελεστούν  όλες οι εργασίες που προβλέπονται στην μελέτη του έργου και δεν περιλαμβάνονται στο λειτουργικό τμήμα, όπως το κτίριο ΣΕΓΚΕΝ και ο κάθετος στο κρηπίδωμα της Α΄ Φάσης προβλήτας πλαγιοδέτησης (απαραίτητος για την υποδοχή μεγάλων κρουαζιερόπλοιων)».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google