Ο Προκόπης Παυλόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

PAYLOPOYLOS PROKOPHS

PAYLOPOYLOS PROKOPHS

Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιλογή έχει να κάνει με τη συγκυρία που απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι για την πρόταση υπήρξε συνεννόηση και με τους Ανεξάρτητες Έλληνες.

Η εκλογή του νέου Προέδρου θα γίνει από τη Βουλή, την Τετάρτη το απόγευμα.

Ευρύτερη αναφορά στο Eurogroup΄

Δεν ξεπεράσαμε σε τρεις εβδομάδες τα προβλήματά μας, τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. «Όμως ο πολίτης δεν αισθάνεται πλέον την απαξίωση και τον εκνευρισμό. Δεν μπορούν κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία» συνέχισε.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν εκβιάζει κανέναν, αλλά συνομιλεί ως ισότιμος εταίρος στην ΕΕ.

Για πρώτη φορά κάποιοι λένε όχι και το εννοούν, είπε, ενώ είπε ότι ο κ. Σόιμπλε έχασε την ψυχραιμία του και εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στους Έλληνες.

«Θα του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Αυτούς να λυπάται» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε, πάντως, ατυχή στιγμή τη γελοιογραφία που δημοσιεύθηκε πρόσφατα και απεικόνιζε τον Σόιμπλε με ναζιστική στολή.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι οι κόκκινες γραμμές που χαράσσει η Ελλάδα είναι οι κόκκινες γραμμές όλων των λαών της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ