Ζωντάνεψε σκηνή από ταινία του Αγγελόπουλου!

skini tainias

Ξαναζωντάνεψε στη λίμνη Παμβώτιδα σκηνή από τη ταινία «Οι κυνηγοί» του Θόδωρου Αγγελόπουλου με τις βάρκες και τις κόκκινες σημαίες, με αφορμή την συμπλήρωση τη Δευτέρα 24 Γενάρη 10 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου δημιουργού.

Η συμβολική και λιτή αναπαράσταση με τις  «κόκκινες σημαίες που ματώνουν τη λίμνη» πραγματοποιήθηκε στο σημείο όπου γυρίστηκε και η ταινία.

Την πρωτοβουλία στήριξαν η Κομματική Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ, η κοινότητα του νησιού, κάτοικοι και βαρκάρηδες του νησιού. Μια ιδέα και με την προσωπική συμβολή του Αλέξανδρου Λαμπρίδη, συνεργάτη του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ως ένδειξη μνήμης και τιμής σε αυτόν, της πόλης που θα φέρει για πάντα ανεξίτηλα ίχνη από τις αέναες κινηματογραφικές επιστροφές του μεγάλου δημιουργού.

Με ενθουσιασμό συμμετείχαν πλήθος κόσμου δημιουργώντας πορεία  με αντίστοιχες κόκκινες σημαίες, η οποία ακολούθησε παραλίμνια τις βάρκες, από την πλατεία Μαβίλη ως τα «Ναυτάκια», θυμίζοντας την ταινία που γύρισε ο Θ. Αγγελόπουλος το 1977, ζωντανεύοντας» και το ενδιαφέρον των περαστικών.

«Ήταν μία ανάσα καλλιτεχνική, υποδηλώνοντας τη συμβολή της τέχνης στην τόσο αναγκαία και σήμερα ηθική και πνευματική ανάταση του λαού. Η τέχνη έχει τη δυνατότητα να ανυψώνει τον άνθρωπο, να του δίνει δύναμη να αντιμετωπίσει τη βαρβαρότητα, τα σύγχρονα φαινόμενα σήψης και εκφυλισμού» σημειώνει η Τομεακή Οργάνωση του ΚΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ