
Ένα ακόμη βήμα κάνει η ZOINOS WINERY.. Πρόκειται για το κέντρο διανομής και εξυπηρέτησης πελατών, που δημιούργησε στο Σταυράκι, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και θα το παρουσιάσει στο κοινό το ερχόμενο Σάββατο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται από τις μονάδες που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο.
Το Σάββατο λοιπόν, από τις έξι το απόγευμα μέχρι στις εννέα το βράδυ, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της περιοχής, θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις, να προχωρήσουν σε γευστικές δοκιμές των νέων κρασιών, με την συνοδεία βέβαια τοπικών εδεσμάτων και μουσικής.
Την Κυριακή 28 Μαΐου, στο Οινοποιείο της Ζίτσας, θα γίνει η παρουσίαση των νέων προιόντων, η οποία θα συνδυαστεί με επίσκεψη και ξενάγηση στην Πινακοθήκη Χαρακτικής.
«Φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε το νέο μας υποκατάστημα, που θα λειτουργεί ως κέντρο διανομής και εξυπηρέτησης πελατών καθώς και ως κέντρο συσκευασίας ασκού οίνου σε κουτί (bag in box) με το οποίο ολοκληρώνεται η ενταγμένη στο Ν. 3299/2004.
Το επενδυτικό σχέδιο που υλοποιήθηκε περιελάμβανε τον εκσυγχρονισμό του Οινοποιείου με βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού.
Το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης έλαβε χώρα στο Οινοποιείο της Ζίτσας και ένα μικρό μέρος στο υποκατάστημα Σταυρακίου», τόνισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ZOINOS Βαγγέλης Αργύρης.
Με την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου εκσυγχρονίστηκαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του οινοποιείου, το οποίο έγινε πλήρως επισκέψιμο καθώς επίσης αυξήθηκαν οι αποθηκευτικοί χώροι με την προμήθεια καινούριων δεξαμενών.
Έτσι η εταιρεία είναι πλέον έτοιμη να ικανοποιήσει τις σύγχρονες και αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς και να βελτιώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα.
Η συνεχής ανάπτυξη δημιουργεί νέες απαιτήσεις, οι οποίες θα καλυφθούν με την υποβολή νέου συμπληρωματικού επενδυτικού σχεδίου το οποίο επεξεργάζεται το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
Η ZOINOS WINERY παρά τις οικονομικές δυσκολίες, οι οποίες ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τη χώρα, πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα, εμπιστεύεται τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής και επενδύει.
Σκοπός της να αναδείξει ακόμη περισσότερο την αμπελουργική ζώνη της περιοχής με τις γηγενείς της ποικιλίες, την λευκή Ντεμπίνα και τις ερυθρές Βλάχικο και Μπεκάρι.
Στα πλαίσια αυτού του εγχειρήματος εντάσσεται και η δημιουργία ομάδας παραγωγών για την αναμπέλωση περίπου 50 στρεμμάτων στην περιοχή της Ζίτσας.
Η ομάδα αυτή βρίσκεται υπό σύσταση και στόχος είναι η στήριξη κάθε τέτοιας προσπάθειας που θα δίνει εισόδημα στην περιοχή και παράλληλα θα αυξάνει την παραγωγή της αμπελουργικής ζώνης.
{jathumbnail off}