Ζητούν τιμές αλλά κι αύξηση από τη Δωδώνη

dodoni1Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, οι οποίοι πέραν των άλλων προβλημάτων ζουν την απόλυτη βεβαιότητα καθώς η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη δεν έχει ανακοινώσει τιμές κατά την τρέχουσα περίοδο.

Τα προβλήματα αυτά εκθέτει ο Πανηπειρωτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός με υπόμνημά του προς τη διοίκηση της επιχείρησης.

Όπως σημειώνει κάθε χρόνο, τέτοια περίοδο καταβάλλοντν το πριμ το οποίο ήταν σε συνάρτηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της γαλακτοβιομηχανίας. Επίσης τον Δεκέμβριο καταβάλλονται οι προκαταβολές στους αγελαδοτρόφους.

Φέτος δεν έχει συμβεί τίποτα από αυτά.

Επιπλέον το κόστος των ζωοτροφών έχει υπερδιπλασιαστεί συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, όπως επίσης έχει αυξηθεί η τιμή πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο υπόμνημα σημειώνεται πως το αυξημένο κόστος της διατροφής έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής γάλακτος και κατ’ επέκταση τη μείωση της ποσότητας που εισκομίζεεται στη βιομηχανία.

Ο Πανηπειρωτικός Συνεταιρισμός ζητά αύξηση στην τιμή του γάλακτος ώστε να στηριχθεί η κτηνοτροφία της περιοχής.

Από τη Διοίκηση της Δωδώνης τηρείται μέχρι τώρα σιγή ιχθύος και είναι άγνωστο πότε θα ανακοινωθούν οι τιμές για την τρέχουσα περίοδο, πράγμα που έχει γίνει στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας από τις μονάδες που λειτουργούν εδώ και αρκετό καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ