Ζητείται άσκηση δίωξης κατά Παπακωνσταντίνου

PAPAKONSTANTINOYΤην άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος με ταυτόχρονη βλάβη σε βάρος του δημοσίου, ζητούν οι βουλευτές από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης που υπογράφουν την πρόταση για τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Παράλληλα, τα τρία κόμματα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν και άλλες, εκτός Βουλής, διαδικασίες προκειμένου ο κ. Παπακωνσταντίνου να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη με το κοινό ποινικό δίκαιο και όχι με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αρνείται ότι παραποίησε τη λίστα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν πρόκειται να γίνει «πρόθυμη Ιφιγένεια».

«Η σημερινή πρόταση παραπομπής μου σε προανακριτική επιτροπή βρίθει ανακριβειών και με θεωρεί εκ προοιμίου ένοχο για αλλοίωση από εμένα ηλεκτρονικών αρχείων που άλλοι είχαν στην κατοχή τους, τους τελευταίους 18 μήνες» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Είμαι προφανώς στη διάθεση της Βουλής, η οποία οφείλει να κάνει άμεσα τα πάντα για να ερευνήσει αυτή τη σκευωρία. Δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν θα γίνω η πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός» κατέληξε.

Την πρόταση για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, υπογράφουν συνολικά 71 βουλευτές από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης. Ως συνήθως, δεν υπογράφουν οι αρχηγοί των κομμάτων Α.Σαμαράς, Ε.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης

Ειδικότερα την πρόταση υπογράφουν 36 βουλευτές από τη ΝΔ, (δεν υπογράφει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντ.Σαμαράς), 22 του ΠαΣοΚ (δεν υπογράφουν οι κκ. Ευ.Βενιζέλος, Γ.Παπανδρέου και Απ.Κακλαμάνης λόγω της θεσμικής τους ιδιότητας, όπως ειπώθηκε από την Ιπποκράτους) και 13 της ΔΗΜΑΡ (εκτός των κκ. Φ.Κουβέλη όπως και των Οδ.Βουδούρη και Π.Μουτσινάς).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ