Ζήτησε τις παραιτήσεις

YPOYRGIKO_SYMBOYLIOΝα έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους ζήτησε από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου. Θα υπάρξει λύση σύντομα, συνεχίζονται οι διεργασίες, φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στα μέλη του Υπουργικού αναφορικά με τις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Αναστάτωση προκλήθηκε όταν λίγο μετά την είσοδό του στην αίθουσα συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός αποχώρησε, για να έχει ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Φίλιππο Πετσάλνικο, τον Νίκο Αθανασάκη και τον Απόστολο Κακλαμάνη.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού ξεκίνησε με καθυστέρηση πλέον της μιάμισης ώρας, λόγω των εν εξελίξει διεργασιών μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τους υπουργούς για τις εξελίξεις στο χθεσινό Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συμφωνία του Γ.Παπανδρέου και του Αντ.Σαμαρά στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, ενώ από τη ΝΔ επισημαίνεται ότι έχουν αρθεί οι επιφυλάξεις για συμμετοχή πολιτικών στελεχών της στη νέα κυβέρνηση, γεγονός που ανοίγει το δρόμο των εξελίξεων.

Επιπλέον, η ΝΔ φαίνεται ότι έχει άρει και τις αντιρρήσεις της σχετικά με την ημερομηνία της διεξαγωγής των εκλογών. Η ΝΔ επιθυμούσε κάλπες στις 19 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα της συμμετοχής πολιτικών στελεχών της ΝΔ και η ευελιξία στο θέμα της ημερομηνίας των εκλογών ήταν όροι που έθετε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος για να αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα φθάνει από την Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μεταφέροντας την επιστολή του Ταμείου με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της 6ης δόσης και τη συμμετοχή του Ταμείου στο νέο δανειακό πρόγραμμα.

Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι βολιδοσκοπήθηκε, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Συγκεκριμένα είπε: «Παρακολουθώ, χωρίς να έχω όλες τις λεπτομέρειες. Είμαι σε συσκέψεις. Ναι, γνωρίζω ότι κυκλοφορούν φήμες. Επίσημη πρόσκληση που να έχει έρθει εξ’ επισήμων χειλέων να μου προτείνει δεν έχει υπάρξει. Πριν γνωρίσω ποιές είναι οι προϋποθέσεις και τι ακριβώς είναι εκείνο το οποίο μου προτείνεται πιο συγκεκριμένα, δεν μπορώ να τοποθετηθώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ