Ζητήματα αγοράς στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

nomarxia1Ζητήματα αναδιάρθρωσης της αγοράς της Ηπείρου, στο σύγχρονο οικονομικό πλαίσιο, απασχόλησαν την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Οδ. Πότσης και κ. Π. Κολόκας, οι Γενικοί Διευθυντές Ανάπτυξης και Μεταφορών της Περιφέρειας, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων του εμπορίου, Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, του Σωματείου Ιδιοκτητών Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων, της Λαχαναγοράς και καταναλωτικών οργανώσεων.

Με πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Υγείας κ. Οδ. Πότση αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή των αρμόδιων Διευθύνσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΕΦΕΤ Ηπείρου, του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων και του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ηπείρου για την καταγραφή ζητημάτων στην τοπική αγορά και την αναζήτηση λύσεων προς όφελος των καταναλωτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης υπογράμμισε πως η σημερινή συνεδρίαση είναι μόνο η απαρχή των δράσεων της Επιτροπής για τον εξορθολογισμό της αγοράς της Ηπείρου. «Δεν είναι τυπική αυτή η συνάντηση. Ήρθαμε για να κάνουμε παρεμβάσεις σε συνεργασία με τους θεσμοθετημένους φορείς».

Στις δράσεις των υπηρεσιών για τα ζητήματα της αγοράς αναφέρθηκαν εκτενώς ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης κ. Ευ. Βαγενάς και ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών κ. Κ. Ζήκος. Ακόμη, παρεμβάσεις πραγματοποίησαν περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ