Ζητείται λύση για το παλιό Πανεπιστήμιο…

Ο στόχος μπορεί να είναι κοινός, όμως οι προσεγγίσεις είναι διαφορετικές.. Η συζήτηση του βουλευτή Χρήστου Μαντά με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης για το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη, προκάλεσε την αντίδραση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.

Ο κ. Μιχελάκης, σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι το κτίριο παραμένει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ενώ έκανε γνωστό ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις τόσο από την Περιφέρεια Ηπείρου όσο και από άλλους φορείς για την αξιοποίηση του κτιρίου.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου δεν έκρυψε την ενόχλησή του και υπενθύμισε τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την αξιοποίηση ενός ιστορικού κτιρίου.

«Είδα να γίνεται συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου -Δυτ. Μακεδονίας με το βουλευτή Ιωαννίνων κ. Χρ. Μαντά. Θεωρώ ότι για λόγους ηθικής τάξης και σεβόμενοι την πλειοψηφία των Ηπειρωτών, για αυτό το θέμα έπρεπε πρώτα να καλέσουν την Περιφέρεια Ηπείρου που  ενδιαφέρεται και το απέδειξε στο παρελθόν και μετά να κάνουν τις οποιεσδήποτε συζητήσεις,  είτε κομματικές, είτε οτιδήποτε άλλο. Το λέω προς όλες τις κατευθύνσεις και θεωρώ απαράδεκτο τόσο καιρό, ενώ ξέρουν την αλληλογραφία και όλα τα σχετικά που έχουμε κάνει ως Περιφέρεια Ηπείρου… «περί άλλων τυρβάζουν». Οι ίδιοι έπρεπε να ψάχνονται να λύσουν το θέμα, αλλά είδαμε χθες να συζητάνε για αυτό στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αυτή που πραγματικά έδειξε ενδιαφέρον, δηλαδή η αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου, δεν εκλήθη πουθενά».

 Ο κ. Καχριμάνης υπενθύμισε και τις ενέργειες που  έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια για την αξιοποίηση του κτηρίου, αναφέροντας: «Όλο το δάνειο για να τελειώσει το κτήριο που στεγάζει σήμερα τις υπηρεσίες της Οικονομικής Εφορίας έχει ληφθεί από πόρους του Περιφερειακού Ταμείου Ηπείρου. Άρα, είχαμε ένα λόγο παραπάνω να μας ενδιαφέρει τι θα γίνει το υπόλοιπο κτήριο. Είχαμε συζητήσει επί Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας κ. Δ. Πανοζάχου να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του κτηρίου με τη μορφή ΣΔΙΤ, ώστε να παραδώσουμε αυτό το κτήριο ξανά στην κοινωνία χρήσιμο.  Μάλιστα, είχαμε συζητήσει και με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για το συγκεκριμένο ζήτημα. Στη συνέχεια γίνεται η αλλαγή και έρχεται η κ. Β. Ευταξά. Και ενώ εμείς είχαμε προχωρήσει τις διαδικασίες μέσω ΣΔΙΤ και κάναμε την πρώτη έρευνα, η κ. Ευταξά δεν υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα για να ασχοληθούμε με το κτήριο,  με αποτέλεσμα να πληρώσουμε δικαστικώς τη δαπάνη που κάναμε για τα πρώτα στάδια προετοιμασίας των ΣΔΙΤ».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ