Ζητά παραιτήσεις και οικουμενικό σχήμα!

Ένα μόλις χρόνο μετά τις Περιφερειακές εκλογές που έδωσαν σαφές και ξεκάθαρο αποτέλεσμα ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, με αφορμή την πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες προτείνει ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης της Περιφέρειας!

Προτείνει ουσιαστικά ένα οικουμενικό σχήμα χωρίς να διεκδικεί καμία θέση για τον εαυτό του αλλά με την αξιοποίηση όλων των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων.

Το σχήμα αυτό το ονομάζει «Περιφερειακή Διακυβέρνηση Ειδικού Σκοπού» και αποτελείται από τα ακόλουθα σημεία:

  1. Να παραμείνουν στις θέσεις τους Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  2. Να ζητηθεί η παραίτηση όλων των Αντιπεριφερειαρχών και των μελών σε όργανα και επιτροπές.
  3. Να ανασυσταθεί η διοίκηση της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων με ποσοστιαία αναλογία τόσο σε επίπεδο Αντιπεριφερειαρχών όσο και σε επίπεδο 12 συμμετοχής σε όργανα και επιτροπές.
  4. Να συσταθεί ως επιτελικό όργανο στρατηγικού σχεδιασμού το Συμβούλιο της Περιφερειακής Διακυβέρνησης Ειδικού Σκοπού, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, όλων των Επικεφαλής των εκλεγμένων περιφερειακών παρατάξεων, χωρίς καμία εξαίρεση καθώς και του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
  5. Όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται ομόφωνα, με πρώτη την αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2020 σε προϋπολογισμό ειδικού σκοπού, με χρόνο έναρξης την 1η Σεπτεμβρίου του 2020. Επίσης να υπάρξει εκ των προτέρων μια κοινή συμφωνία πως και οι προϋπολογισμοί του 2021 και 2022 θα πρέπει να υπηρετήσουν το νέο μοντέλο διοίκησης, ως το καλοκαίρι του 2022.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ