Ζητά Εισαγγελέα για το αεροδρόμιο

KAXRIMANHS

KAXRIMANHSΣυνδεδεμένα με την μελέτη που χαρακτηρίζεται για την προχειρότητά της είναι τα προβλήματα που συναντά για την ολοκλήρωσή του το έργο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο οποίος έχει καυτηριάσει πολλές φορές την προχειρότητα με την οποία εκπονήθηκε η μελέτη, καθώς χρειάστηκε πολλές τροποποιήσεις και συμπληρώσεις, επανήλθε και με δηλώσεις του επανέλαβε ότι έπρεπε η υπόθεση αυτή να απασχολήσει τον Εισαγγελέα.

Ειδικότερα, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στη μελέτη που είχε εκπονηθεί το 2001 η οποία ήταν ελλιπής και μη-υλοποιήσιμη με αποτέλεσμα την αναβολή των απαραίτητων εργασιών, θυμίζοντας ότι εδώ και χρόνια είχε δηλώσει ότι πρέπει να επιληφθεί Εισαγγελέας.

Ο Περιφερειάρχης εξήρε τις προσπάθειες των υπαλλήλων της ΥΠΑ που υπηρέτησαν και υπηρετούν στα Ιωάννινα για να προχωρήσουν τα έργα στο Αεροδρόμιο, ωστόσο όπως είπε «το έργο υπονομεύθηκε εκ των έσω της ΥΠΑ».

«Δυστυχώς – τόνισε χαρακτηριστικά – όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε ενδιαφέρον από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να γίνει ένα μεγάλο αεροδρόμιο στα Γιάννινα. Και όσα ειπώθηκαν για το ILS είναι προσχήματα. Σήμερα, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίησή του, ώστε ο ιδιώτης που θα αναλάβει, να φτιάξει τις απαραίτητες υποδομές και να το ‘τρέξει’, όπως πρέπει. Να μπορεί να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, δεχόμενο πτήσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ