Ζηρός εναντίον Πρέβεζας για τη μελέτη προστασίας πηγών Αγίου Γεωργίου

agios georgios romaikoidragogeio (1)

Τις σχέσεις των Δήμων Ζηρού και Πρέβεζας δοκιμάζει μία προγραμματική σύμβαση και μία μελέτη που πρόκειται να χρηματοδοτηθεί.

Πρόκειται για την προγραμματική που έχουν υπογράψει ο Δήμος Πρέβεζας με τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Πρέβεζας και Φιλιππιάδας για την μελέτη που αφορά στις ζώνες προστασίας των πηγών του Αγίου Γεωργίου και πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Δήμαρχος Ζηρού στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έριξε τα πρώτα… τροχιοδεικτικά με αποδέκτη τον όμορο Δήμο.

Οι σχετικές αποφάσεις για την προγραμματική ελήφθησαν τον περασμένο Νοέμβριο σε χρόνο που κατά τον δήμαρχο Ζηρού δεν έπρεπε ενώ και πολιτικά ήταν ανορθόδοξο αφού δεν ανέμειναν την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή που είχε ήδη εκλεγεί.

Για τον ίδιο, όπως τόνισε, το θέμα είναι πολύ σοβαρό, καθώς ο Δήμος Πρέβεζας θα εκπονήσει μία μελέτη που θα παράξει αποτελέσματα για μία περιοχή που ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο Ζηρού.

«Θα εκτελέσει την μελέτη ο Δήμος Πρέβεζας για τις πηγές που βρίσκονται στο Δήμο Ζηρού… Δεν έχει καμία λογική εκτός κι αν βρισκόμαστε ακόμη στην Ρωμαική εποχή όταν η Νικόπολη υδρεύονταν από τον Άγιο Γεώργιο» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κάνοντας γνωστός ότι θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να ανατρέψει τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

«Εκχωρώντας την σύμβαση στην Πρέβεζα είναι σαν να απεμπολούμε τα δικά μας δικαιώματα» σημείωσε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να την προσβάλλει δικαστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ