Ζημιές σε πλοίο λόγω του αέρα

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, η Λιμενική αρχή Ηγουμενίτσας, ότι κατά τη διάρκεια επιβίβασης στο «Cruise Olympia» σημαίας Ιταλίας,  το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει για Ανκόνα από την Ηγουμενίτσα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, κόπηκαν οι πρυμναίοι κάβοι του πλοίου.

Αποτέλεσμα ήταν ο δεξιός καταπέλτης επιβίβασης οχημάτων, να προσκρούσει σε δύο δέστρες του λιμένα, οι οποίες αποκολλήθηκαν.

Στο οχηματαγωγό που εκτελούσε δρομολόγιο από Πάτρα για Ανκόνα με ενδιάμεση στάση στην Ηγουμενίτσα, επέβαιναν 139 επιβάτες, 49 Ι.Χ.Ε. και 69 φορτηγά, ενώ στην Ηγουμενίτσα ανέμεναν προς επιβίβαση 263 επιβάτες, 50 Ι.Χ.Ε., 78 φορτηγά και 2 λεωφορεία.

Κατόπιν επιθεώρησης του πλοίου διαπιστώθηκε στρέβλωση τμήματος της δεξιάς πλευράς του δεξιού καταπέλτη και αδυναμία ασφάλισης του, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “CRUISE OLYMPIA”, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ