Ζημιές σε ακτινίδια από τη φωτιά… Η ίδια περιοχή καίγεται για τρίτη φορά

arta fotia

Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Μύτικα της Άρτας η οποία είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις και είχε γίνει απειλητική για τον οικισμό.

Δύο σπίτια κινδύνευσαν όμως χάρη στην προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών σώθηκαν.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • arta fotia2

Καθοριστική ήταν για μία ακόμη φορά η συμμετοχή των εναέριων μέσων καθώς έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα πετζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα μετείχαν στην κατάσβεση 12 οχήματα και 35 άνδρες της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου και μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • arta fotia1

Είναι η τρίτη φορά που καίγεται η ίδια περίπου περιοχή κάτι που κάνει τους αρμόδιους να εκτιμούν ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια.

Από την φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα έχουν προκληθεί ζημιές σε καλλιέργειες με ακτινίδια, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν μπορούν να εκτιμηθούν. Παράλληλα είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν θα υπάρξει δυνατότητα αποζημίωσης των καλλιεργητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ