Ζάψας: Η Περιφέρεια διάλεξε την εύκολη λύση για τα Τζουμέρκα

vraxoi pramanta

Κριτική στις επιλογές της Περιφέρειας για την οδική σύνδεση των Τζουμέρκων κάνει ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» με αφορμή τις καταπτώσεις βράχων σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο της επαρχιακής οδού προς Πράμαντα, πριν την γέφυρα της Πλάκας.

Ο κ. Ζάψας επισημαίνει ότι απαιτείται μόνιμη παρέμβαση στον δρόμο ο οποίος είναι ακατάλληλος κι επικίνδυνος και υπογραμμίζει την ανάγκη επανασχεδιασμού του και κατασκευής από την αρχή.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι η Περιφέρεια επέλεξε το έργο της οδικής σύνδεσης των Τζουμέρκων με την Ιόνια Οδό, στον κόμβο Τερόβου, κάτι που αποτελεί την εύκολη λύση καθώς το πιο δύσκολο τμήμα του δρόμου παραμένει ίδιο.

«Δεν μένει παρά να συμφωνήσουμε όλοι στο αυτονόητο: Να μελετηθεί και κατασκευαστεί, με δημόσια ανοιχτή διαδικασία, η βέλτιστη λύση, όποια θα είναι αυτή. Η χαμηλή (νέα) χάραξη από Καλέντζι μέχρι Μονολίθι/ Γέφυρα Πλάκας ή η σύνδεση με τούνελ (1 ΚΜ) που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή όδευση στον προορισμό για τα Τζουμέρκα. Ή ακόμη κι άλλη προσφορότερη λύση, που πιθανόν να προκύψει. Τίποτα λιγότερο. Αύριο να ξεκινήσουν οι αναγνωριστικές μελέτες. Για την επίσπευση των διαδικασιών, να εκκινήσει άμεσα η διαδικασία, στην οποία να συμμετάσχουν κατασκευαστές  με τεχνογνωσία και ικανότητα για έγκαιρη και άμεση ολοκλήρωση του έργου, που θα χρηματοδοτηθεί κατά προτεραιότητα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», επισημαίνει ο κ. Ζάψας στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την παράταξη η μόνη εναλλακτική προσωρινή λύση μπορεί να δοθεί μ΄σω του Κόμβου Αμμότοπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ