Οι Ζαγορίσιοι εντυπωσίασαν στο Φεστιβάλ Cosmopolis

sidesmos zagoriou

sidesmos zagoriou

Σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ, το Έθνικ Φεστιβάλ Cosmopolis 2017 που διοργανώνει η Καβάλα, έδωσε το παρόν ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων.

Το χορευτικό τμήμα εκπροσώπησε την Ελλάδα, σε μία εκδήλωση όπου συμμετείχαν συγκροτήματα από τη Πορτογαλία, την Κροατία, την Αρμενία, το Περού, το Μεξικό, τη Βουλγαρία και την Αίγυπτο.

Οι Ζαγορίσιοι μετέφεραν την μουσική παράδοση της περιοχής και όχι μόνο και εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους.

Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων ιδρύθηκε στα Ιωάννινα το 1917, εκπροσωπεί τα 46 χωριά του Ζαγορίου και φέτος γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

Από τότε μέχρι και σήμερα ανταποκρίνεται στο ρόλο του, που είναι όχι μόνο η διαχείριση του πολιτιστικού θησαυρού της περιοχής αλλά και η παραγωγή νέων πολιτιστικών δεδομένων σε συνέχεια και αρμονία με την παράδοση και με απόλυτο σεβασμό προς αυτή.

∆ιοργανώνει, στο πλαίσιο αυτού του ρόλου, ημερίδες για την προστασία των οικισμών του και του περιβάλλοντος, συλλέγει λαογραφικό υλικό, πραγματοποιεί εκθέσεις και διαγωνισμούς (φωτογραφίας, λογοτεχνίας κλπ.), διδάσκει παραδοσιακούς χορούς και πραγματοποιεί εκδόσεις ποικίλου ενδιαφέροντος – 11 μουσικών CD μεταξύ άλλων-στην Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη και έχουν κερδίσει πολλά βραβεία εντός και εκτός της χώρας.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ