Ζαγόρι: Σε ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

zagor sno

Κάτω από την σκιά του πλατάνου που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία των Ασπραγγέλων πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου με βασικό θέμα την επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Οικοδεσπότης ο δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος ο οποίος καλωσόρισε όλους επισημαίνοντας το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των υπηρεσιών του Δήμου και κυρίως της Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Απόστολος Βασδέκης, ο Διευθυντής του Β’ Πυροσβεστικού Σταθμού Φώτης Δεληγιάννης, ο Αντιπύραρχος Κώστας Τσιώπος, ο Δασάρχης Ιωαννίνων  Χρήστος Λαγός, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού, του Ερυθρού Σταυρού κι άλλων εθελοντικών οργανώσεων, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ρούσκας, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες δόθηκαν οι κατευθύνσεις για ετοιμότητα και εγρήγορση, ειδικά το διάστημα αυτό όπου ο υδράργυρος ανεβαίνει και οι καιρικές συνθήκες κάνουν μεγαλύτερο τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Το Ζαγόρι έχει στα διοικητικά του όρια το μεγαλύτερο μέρος του Εθνικού Δρυμού, γεγονός που κάνει την ευθύνη μεγάλη.

Η διαφύλαξή του όπως και του συνόλου του δασικού πλούτου είναι υποχρέωση όλων.

Ο Δήμος, όπως τονίστηκε, θα βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση ενώ ενημερώνει τους πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν εκτελούν εργασίες στην ύπαιθρο, αποφεύγοντας σε κάθε περίπτωση, το άναμμα φωτιάς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ