Υψηλός ο κίνδυνος φωτιάς, συνεχίζεται η μάχη στο Βουβοπόταμο

aaafbou

aaafbou

Συνεχίζεται η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε κοντά Βουβοπόταμο και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις κατακαίοντας σε δύσβατη περιοχή.

Η εικόνα σήμερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι καλύτερη, καθώς μεν η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη όμως το μέτωπο έχει περιοριστεί,

Εκείνο που επισημαίνουν η Πυροσβεστική και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, είναι ότι και σήμερα, προβλέπεται μια πολύ επικίνδυνη μέρα για εκδήλωση πυρκαγιών σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, με μικρότερο κίνδυνο στην Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο και Κεντρική χώρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας Αργολίδος, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο και Κύθηρα.

Υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3), προβλέπεται για τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, ‘Αρτας, Λευκάδας, Πρέβεζας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνία, Κυκλάδων και στα νησιά Κρήτη, Ικαρία, Σάμος, Σποράδες, Λήμνος, Σαμοθράκη, Θάσος, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.
{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ