Υψηλοί τόνοι για τις συγκεντρώσεις..

nikos xardalias

Μπορεί να μην τους κατονόμασε, ωστόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς δεν έκρυψε την… οργή του για τους αντιεμβολιαστές κατά την ενημέρωση της Πέμπτης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αύξηση των κρουσμάτων, έφερε ως παράδειγμα τη νέα οδηγία των CDC για την επαναφορά της μάσκας στους κλειστούς χώρους και για τους εμβολιασμένους.

“Κάθε χαλάρωση παίζει ρόλο. Και νομίζω ότι η σύσταση των CDC για μάσκες σε κλειστούς χώρους και για τους εμβολιασμένους έρχεται να το αποδείξει αυτό. Σε κάθε περίπτωση, πέρα από το κομμάτι των εμβολιασμών, με δεδομένη την μετάλλαξη (Δέλτα) η οποία κυριαρχεί, νομίζω ότι και οι αποστάσεις αλλά κυρίως και η μάσκα παίζουν το ρόλο τους στο να μπορέσουμε να στεγανοποιήσουμε συρροές και το βασικότερο είναι να επιβραδύνουμε την διασπορά του ιού. Ειδικά όταν αυτή είναι μέσα στην ίδια την κοινότητα” είπε χαρακτηριστικά.

Όταν έγινε διευκρινιστική ερώτηση για το αν η μάσκα αφορά όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε: “Εννοείται, σε κάθε περίπτωση. Ούτως ή άλλως για τους εμβολιασμένους, αλλά ειδικά για τους ανεμβολίαστους είναι στοίχημα ζωής για εκείνους. Δηλαδή πρέπει να το καταλάβουμε”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών οι οποίες όπως είπε τον λυπούν.

“Από κει και πέρα, οι εικόνες που βλέπετε εσείς, οι εικόνες που βλέπουμε εμείς, οι εικόνες που υπάρχουν εκεί έξω, εμένα προσωπικά με λυπούν. Διότι οι άνθρωποι αυτοί παίζουν με τη ζωή τους. Και το βασικότερο δεν είναι ότι παίζουν με τη ζωή τους. Κάποιοι παίζουν με τις ζωές και των υπολοίπων. Κι αυτό δεν ξέρω πόσο πραγματικά ηθικά ή όχι είναι ανεκτό” σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ