Υψηλή τεχνολογία, ΑΠΕ, πρωτογενής τομέας.. Τι είπε ο Πρωθυπουργός στα Γιάννινα

mitsotakis perifereia

Οι δυνατότητες των Ιωαννίνων να εξελιχθούν σε κέντρο υψηλής τεχνολογίας, ο πρωτογενής τομέας και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτέλεσαν τα τρία βασικά σημεία που ξεχώρισαν στην ομιλία του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Γιάννινα.

Μετά το Εμβολιαστικό Κέντρο και την TeamViewer ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Εκεί τον καλωσόρισαν ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Ο Περιφερειάρχης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σχέδιο της Περιφέρειας για την δημιουργία του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας ενώ εκτενής ήταν η αναφορά του στον πρωτογενή τομέα.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την παραχώρηση του παλιού Πανεπιστημίου η οποία προχωρά και ολοκληρώνεται ενώ τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης των οδικών αξόνων ώστε τα Γιάννινα να αποτελέσουν μία πόλη- κόμβο στα Βαλκάνια.

Ο Πρωθυπουργός εξήρε την προσπάθεια που έγινε στην περιοχή για την διαχείριση της πανδημίας καθώς και την συνεργασία που υπήρχε μεταξύ όλων των φορέων και της κεντρικής διοίκησης.

Ζήτησε την συνδρομή όλων για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος και την αύξηση των εμβολιασμών σε όλες τις ηλικίες καθώς έτσι θα μπει φρένο στην πανδημία.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • mitsotakis perifereia1

Κατά τα λοιπά αναφέρθηκε στην δυνατότητα των Ιωαννίνων να μετατραπούν σε πόλο υψηλής τεχνολογίας και επανέλαβε την απόφαση για χρηματοδότηση του Κέντρου που σχεδιάζει η Περιφέρεια με το ποσό των 20 εκατομμυρίων από το ταμείο ανάκαμψης.

«Τα Γιάννινα έχουν όλες τις δυνατότητες να προσελκύσουν κι άλλες εταιρείες, ξένες αλλά και ελληνικές που αναπτύσσονται και δέσμευσή μας είναι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Επανέλαβε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και στο πρόγραμμα νέων αγροτών. «Θέλουμε να δώσουμε επιπλέον κίνητρα αλλά θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι ο ανταγωνισμός δεν θα νοθεύεται. Είχα δεσμευτεί ότι θα τσακίσουμε τις ελληνοποιήσεις και το κάνουμε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, θέμα που είχε αναπτύξει νωρίτερα και ο Περιφερειάρχης.

«Δεν πάμε να καταστρέψουμε. Υπάρχουν ορεινοί όγκοι που δεν διαθέτουν δρόμους και δεν θα γίνουν δρόμοι. Για κανέναν λόγο. Ούτε για ΑΠΕ, ούτε για κτηνοτροφικές μονάδες. Υπάρχουν ορεινοί όγκοι που θα προστατευθούν απόλυτα με μία νέα λογική χωροθέτησης. Τις ΑΠΕ όμως τις χρειαζόμαστε και θα πάνε σε περιοχές όπου υπάρχουν υποδομές ή οι τοπικές κοινωνίες είναι πιο θετικές» είπε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το νέο ΕΣΠΑ θα είναι ένα από τα πρώτα προγράμματα που θα εγκριθούν από την Κοινότητα και θα προβλέπει επιπλέον πόρους για την Περιφερειακή Ανάπτυξη ενώ έκανε ειδική μνεία στην στήριξη της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης μέσα από το πρόγραμμα Τρίτσης στο οποίο έχουν κατατεθεί πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ