Υπουργοί, βουλευτές και κόμματα για τον Δήμαρχο Ιωαννίνων

moisis elisaf

Υπουργοί, κόμματα και βουλευτές αποχαιρετούν τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ που έφυγε από τη ζωή.

Άπαντες εξάρουν τον άνθρωπο, τον επιστήμονα και τον αυτοδιοικητικό που αφήνει το στίγμα του στην πόλη και όχι μόνο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής

«Με αισθήματα βαθιάς θλίψης και μεγάλης αναγνώρισης», αποχαιρετά τον Μωυσή Ελισάφ, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς την εκδημία του δημάρχου Ιωαννιτών.

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Τασούλας αναφέρει ότι ο δήμαρχος Ιωαννιτών, καθηγητής Μωυσής Ελισάφ, επέλεξε να αφήσει την τελευταία του πνοή «στα αγαπημένα του Γιάννενα [..] έπειτα από σύντομη αλλά ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Τον συνοδεύει η πάνδημη θλίψη, και η αναγνώριση για μια σπουδαία προσωπικότητα που ξεχώρισε από νωρίς στην επιστήμη, στην διδασκαλία της ιατρικής αλλά και στην προσφορά στα κοινά. Προσωπικά» σημειώνει ο κ. Τασούλας, «είχα την ευκαιρία τα τελευταία χρόνια γόνιμης θητείας του στον δημαρχιακό θώκο να συνεργαστώ στενά μαζί του, αντικρίζοντας πάντα στο πρόσωπό του, έναν αφοσιωμένο, στο καθήκον και στο καλό των Ιωαννίνων, λειτουργό».

«Τα Γιάννενα αποχαιρετούν απόψε τον “καλό καγαθό” τους δήμαρχο, μια πολυμερή προσωπικότητα που τιμήθηκε από τους πολίτες, αλλά και τίμησε με την συμπεριφορά του και το έργο του, την προ τετραετίας, εντολή τους. Αποχαιρετώ τον Μωυσή Ελισάφ με αισθήματα βαθιάς θλίψης και μεγάλης αναγνώρισης, τόσο για την εν γένει προσφορά του όσο και για το ανεξίτηλα ποιοτικό του αποτύπωμα που θα εξακολουθεί να μας συντροφεύει. Προς τους οικείους του εκφράζω τα πλέον θερμά μου συλλυπητήρια» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, Κ. Τασούλας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στο twitter εκφράζει τη θλίψη του για τον ξαφνικό θάνατο του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωϋσή Ελισάφ.

Χαρακτηριστικά έγραψε:

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημάρχου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ. Σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση χάνει έναν άξιο και ξεχωριστό άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκα εξαιρετικά για πολλά θέματα της πόλης του».

Ο Υφυπουργός Γιώργος Αμυράς

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ τον Μωυσή Ελισάφ, τον εξαίρετο Δήμαρχό μας, τον σπουδαίο επιστήμονα, τον άξιο καθηγητή, τον πολύ καλό φίλο.

Είχαμε συνεργαστεί σε θέματα που αφορούσαν στον τόπο μας και έμαθα τόσα πολλά πράγματα από αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο.

Η απώλεια για τα Ιωάννινα, την Ισραηλιτική Κοινότητα, την Αυτοδιοίκηση, την Ελλάδα, είναι τεράστια.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αγαπημένη μου Πάτρα, καλή δύναμη!

Η Όλγα Γεροβασίλη

Αποχαιρετώ με θλίψη τον συνάδελφο γιατρό, καθηγητή Παθολογίας και Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ, που έχασε σήμερα το απόγευμα τη μάχη με τον καρκίνο. Ο Μωυσής Ελισάφ, ο πρώτος Εβραίος Δήμαρχος της χώρας ήταν ο από τους τελευταίους συνδετικους κρίκους ανάμεσα στις ισραηλιτικες κοινότητες των Ιωαννίνων και της Άρτας. Τα συλλυπητήρια μου στη σύζυγο του και στους δικούς του ανθρώπους.

Ο Σταύρος Καλογιάννης

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Δημάρχου μας Μωυσή Ελισάφ.

Είχα τη χαρά να συνεργάζομαι μαζί του εδώ και πολλά χρόνια. Μοιραζόμαστε κοινές σκέψεις και ανησυχίες για την πολιτική, για τα κοινά, για το μέλλον του τόπου μας.

Είναι μεγάλη η απώλεια για την Ιατρική, τα Ιωάννινα, την Ισραηλιτική Κοινότητα και πάνω από όλα για την οικογένειά του, στην οποία εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Θα τον θυμάμαι πάντα με αγάπη.

Η Μαρία Κεφάλα

Με αίσθημα θλίψης πληροφορήθηκα την απώλεια του Δημάρχου Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ που “έφυγε” πρόωρα από τη ζωή.

Η απώλεια του Μ. Ελισάφ βυθίζει στο πένθος την οικογένειά του, όπως και την πόλη των Ιωαννίνων, την Ισραηλιτική Κοινότητα της οποίας ήταν Πρόεδρος, αλλά και την αυτοδιοικητική και πολιτική ζωή του τόπου.

Η προσφορά του στην επιστήμη υπήρξε τεράστια και ανεκτίμητη. Το ίδιο όμως σημαντική υπήρξε η προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την ενεργή ενασχόλησή του, ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και από το 2019 ως Δήμαρχος της πόλης των Ιωαννίνων.

Η προσωπική του διαδρομή στην επιστήμη που υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση όπως και η ενασχόληση του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το σημαντικό του έργο στον Δήμο Ιωαννιτών αποτελούν τη σπουδαιότερη παρακαταθήκη για όλους εμάς που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του.

Τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η Μερόπη Τζούφη

Ο Μωυσής Ελισάφ, καθηγητής της Παθολογίας και δήμαρχος Ιωαννιτών, δε βρίσκεται πια κοντά μας, φεύγοντας βιαστικά μετά από μια άδικη μάχη με τον καρκίνο. Η προσφορά και η συνεισφορά του, διαχρονική και σπουδαία. Στην επιστήμη και τη διδασκαλία, στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης απέναντι στο ναζισμό, στην πόλη που αγάπησε.

Τον αποχαιρετώ με τους στίχους που αγαπούσε να τραγουδά:

Στα περβόλια, μες στους ανθισμένους κήπους

σαν άλλοτε θα στήσουμε χορό

και τον Χάρο θα καλέσουμε

να πιούμε αντάμα και να τραγουδήσουμε μαζί

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη γυναίκα του, την Πάτρα, στους δικούς του ανθρώπους, στους συνεργάτες και τους συναδέλφους του.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Δημάρχου Μωϋσή Ελισάφ για την απώλειά του. Τα Γιάννενα και η Ήπειρος έχασαν έναν σπουδαίο καθηγητή, έναν ενεργό πολίτη και φυσικά το μοναδικό Δήμαρχο Εβραϊκής καταγωγής, του οποίου οι γονείς ήταν επιζώντες από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Ναζί. Καλό του ταξίδι.

ΔΕΕΠ ΝΔ Ιωαννίνων –

Η Διοικούσα Επιτροπή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τα συλλυπητήριά της και τη βαθύτατη θλίψη της για το θάνατο του Μωυσή Ελισάφ, Δημάρχου Ιωαννίνων και καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η προγραμματισμένη για το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας αναβάλλεται.

ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων    Ο Μωυσής Ελισάφ, υπήρξε κορυφαίος Επιστήμονας και Πανεπιστημιακός, με σημαντική προσφορά στον χώρο της υγείας.

Ενεργός πολίτης των Ιωαννίνων, με πολύχρονη και αδιάλειπτη  συμμετοχή στα κοινά. Οι πολίτες τον τίμησαν εκλέγοντάς τον στο ύπατο αξίωμα του Δημάρχου Ιωαννιτών.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στους οικείους του και την Εβραϊκή κοινότητα της πόλης μας.

Ν.Ε Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η είδηση του θανάτου του Δημάρχου  Μ.Ελισάφ, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε με συνέπεια και αυταπάρνηση τον Επιστημονικό κλάδο  καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση μας γεμίζει όλους θλίψη.

Είναι μια θλιβερή απώλεια  για την πόλη των Ιωαννίνων και  τους πολίτες της. Σε όλη  τη ζωή του, υπήρξε αγωνιστής για την επικράτηση της κοινωνικής ισότητας και της Δημοκρατίας.

Έφυγε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της γενιάς του, αφήνοντας  ωστόσο πίσω του, μια σημαντική  παρακαταθήκη και ένα πλούσιο έργο που σίγουρα θα μας τον θυμίζουν.

Η Ν.Ε Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ συνήλθε έκτακτα και αποφάσισε :

1. Να παραστούν  τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής  στην νεκρώσιμη ακολουθία.

2. Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του.

3. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό υπέρ της Ιεράς Συναγωγής.

Η Τομεακή του ΚΚΕ

H Tομεακή Eπιτροπή Iωαννίνων του KKE εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά

της στην οικογένεια και τους οικείους του δημάρχου Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ

για τον αδόκητο θάνατό του.

Ο Μωυσής Ελισάφ έζησε όλη του τη ζωή πάντα πιστός στην επιστήμη και

τις αρχές του.

Ιδιαίτερα εκφράζουμε τη θλίψη μας προς την αγαπημένη του σύζυγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ