Υπουργείο Παιδείας.. Τέλος το διπλό μηχανογραφικό

apotelesmata panellinies

Τέλος το διπλό μηχανογραφικό στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτό εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας, αναφερόμενο σε μια διάταξη, η οποία ποτέ δεν εφαρμόστηκε από την περίοδο που θεσμοθετήθηκε.

Συγκεκριμένα, είχε θεσπιστεί πριν από δύο έτη μαζί με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ωστόσο, έμεινε ανενεργή, καθώς εκφράστηκαν προβληματισμοί για πιθανές παρενέργειες από την εφαρμογή της.

Ετσι, σε νέα πολυτροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, προβλέπεται ότι οι υποψήφιοι των πεναλλαδικών, μετά από την ολοκλήρωση των εξετάσεων και τη γνωστοποίηση των βαθμών τους, συμπληρώνουν αποκλειστικά ένα μηχανογραφικό δελτίο σε μία μόνο φάση, «δεδομένου ότι, μετά και τη δεύτερη χρονιά εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής προκύπτει ότι αυτή έχει οδηγήσει στην εισαγωγή της συντριπτικής πλειονότητας των υποψηφίων (90%) στις πρώτες προτιμήσεις τους».

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική διάταξη για το εξεταστικό σύστημα που ψηφίστηκε προ διετίας, προέβλεπε ότι οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ θα είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν στο πρώτο μηχανογραφικό τους μόνο το 10% των σχολών κάθε επιστημονικού πεδίου, ενώ σε δεύτερη φάση δεν θα υπήρχε περιορισμός επιλογών.

Ωστόσο, τα επόμενα μηχανογραφικά θα συμπληρώνονταν μόνο από όσους υποψηφίους δεν εισήχθησαν στην α’ φάση και θα περιείχαν μόνο τις θέσεις τμημάτων που απέμεναν κενές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ