Υποσχέσεις στη Βουλή για την Αμφιθέα

amfitea kanali

Το θέμα της επίλυσης του πολύ σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αμφιθέας, με τον Συντελεστή Αξιοποίησης των Οικοπέδων τους, έθεσε για πολλοστή φορά στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης.

Το θέμα τέθηκε κατά τη συζήτηση, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, του σ/ν του Υπ. Οικονομικών, με τίτλο: «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, και άλλες διατάξεις».

Ειδικότερα, στην παρέμβασή του, ο Σταύρος Καλογιάννης, τόνισε: «Κύριε Υπουργέ, με αφορμή το νομοσχέδιο που συζητάμε, θα ήθελα να θίξω ένα θέμα που το γνωρίζετε καλά. Αφορά ορισμένους οικισμούς σε ολόκληρη τη χώρα μεταξύ των οποίων και την Αμφιθέα Ιωαννίνων, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός. Έχει δημιουργηθεί μείζον θέμα για τους κατοίκους του οικισμού εδώ και πολλά χρόνια, με το θέμα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, καθώς συνδέεται ο Συντελεστής Δόμησης που ισχύει στην περιοχή με τον Συντελεστή Αξιοποίησης των Οικοπέδων. Ήρθε η ώρα να δώσουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα, έχουμε συζητήσει το θέμα δεκάδες φορές, έχω καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και παρακαλώ πολύ να προχωρήσετε στην επίλυσή του».

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε θετικός για την επίλυση του θέματος, κάτι το οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ