Υποψήφια ευρωβουλευτής η Φωτεινή Σκοπούλη

Τους πρώτους 16 υποψηφίους ευρωβουλευτές ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που έγινε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στους δεκαέξι περιλαμβάνεται η πρώην Υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.

Η Φωτεινή Σκοπούλη είναι καθηγήτρια Παθολογίας-Ανοσολογίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, αποφοίτησε το 1981 από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και το 1985 απέκησε την ειδικότητα της Παθολογίας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τοποθετήθηκε υφυπουργός Υγείας το 2012, δηλαδή στην συγκυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής του Χαροκόπειου και αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου. Διευθύνει την Γ’ Κλινική Παθολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και το Εργαστήριο Ανοσολογίας της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Η προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές ξεκίνησε και σε τοπικό επίπεδο με την συνεδρίαση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Ηπείρου.

Η συνεδρίαση σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, έγινε με τη παρουσία του Τάσου Πολιτίδη εκ μέρους του οργανωτικού γραφείου και ασχολήθηκε τόσο με τις προτάσεις για το ευρωψηφοδέλτιο, όσο και με τα κρίσιμα προτάγματα των επικείμενων ευρωεκλογών.

 «Στόχος μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές στην Ήπειρο και στην Ελλάδα. Έτσι θα μπει φρένο την άνοδο της ακροδεξιάς και στην παλινόρθωση μιας εκδικητικής και ρεβανσιστικής Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ