Υπογράφεται η σύμβαση για την επέκταση του βιολογικού

biologikos

Την ερχόμενη βδομάδα θα υπογραφεί η σύμβαση για την επέκταση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα με τεράστιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα το οποίο μετά από καθυστερήσεις ετών περνά στη φάση της υλοποίησης.

Την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εντός της ερχόμενης βδομάδας έκανε γνωστή ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου παρουσίασε αναλυτικά όλα τα έργα της επιχείρησης.

Αναλυτικά τα έργα που υλοποιεί η επιχείρηση είναι τα ακόλουθα:

– ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ

1) Επέκταση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων με ποσό σύμβασης 14,7 εκατομμύρια συν ΦΠΑ.

2) Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων Δ.Ε. Ιωαννίνων με ποσό σύμβασης 9 εκατ. συν ΦΠΑ και με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Ιούλιο του 2022.

– ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ & ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ. Το έργο βρίσκεται στη φάση υπογραφής σύμβασης με ποσό 2,8 εκατομμυρίων συν ΦΠΑ.

– ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ & ΤΩΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Δ.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Έχει υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή του με ποσό 1,1 εκατ. συν ΦΠΑ και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί ως τον Αύγουστο του 2022.

– ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΩ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΘΕΑΣ. Το έργο θα καλύψει τις ανάγκες οικισμών που είναι χαρακτηρισμένοι ως Δ’ προτεραιότητας και θα συμβάλλει στην προστασία της λίμνης. Η σύμβαση έχει υπογραφεί με ποσό 1,6 εκατ. συν ΦΠΑ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί ως τον Δεκέμβριο του 2023.

– SAVEWATER (Interreg διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδα – Αλβανία)

Περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση ηλεκτρονικών υδρομέτρων. Θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην περιοχή του Κάστρου. Προϋπολογισμός: 400.000 ευρώ.

– ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.

Ο προϋπολογισμός μελέτης ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο, η υποβολή των προσφορών ολοκληρώνεται στις 5 Ιουλίου και αφορά στην τηλεπαρακολούθηση και τον έλεγχο των υποδομών ύδρευσης στον πυκνοδομημένο ιστό της πόλης.

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχουν υποβληθεί τρεις προτάσεις:

1)            Προμήθεια και εγκατάσταση αυτόματου συστήματος παρακολούθησης παροχών υδροληψιών εξωτερικού υδραγωγείου (2,2 εκ.).

2)            Αποκατάσταση και αναβάθμιση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων της επεξεργασίας λυμάτων (3,8 εκ.).

3)            Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής αναβάθμισης αντλιοστασίων λυμάτων (3,2 εκ.).

Στη ΔΕΥΑΙ, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της επιχείρησης έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα προγραμματική περίοδο με σκοπό να υπάρχουν ώριμες προτάσεις για αναβάθμιση των τομέων της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ