Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ

ekav1214

Υποχρεωτικός γίνεται ο εμβολιασμός και για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ. Πρόκειται για ένα από τα σημεία που συμπληρώθηκαν στην σχετική τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Επίσης παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργείο Υγείας για την επέκταση των κατηγοριών όπου δύναται να επιβληθεί υποχρεωτικότητα ενώ οι τρίμηνες συμβάσεις που θα συναφθούν για όσους αναπληρώσουν ανεμβολίαστους μπορούν να παραταθούν για τρεις επιπλέον μήνες.

«Η ρύθμιση που φέρνουμε για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς είναι εθνικά απαραίτητη και δημοκρατική, γιατί υπηρετεί την δημόσια υγεία, χωρίς όμως να επεμβαίνουν στην ζώνη των ατομικών δικαιωμάτων» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης. Οι διατάξεις της, είναι κοινωνικά ευαίσθητες, μελετημένες και μετριοπαθείς.

«Ούτε απαγορεύουν, αλλά ούτε επιβάλλουν κάτι στους πολλούς – αλλά παροτρύνουν τους λίγους να μην βλάπτουν την συντριπτική πλειονότητα». Δεν πρόκειται είπε για «γενικό και καθολικό υποχρεωτικά εμβολιασμό όλων των εργαζομένων, αλλά αφορά σε εκείνες τις κατηγορίες εργαζομένων που έχουν άμεση σύνδεση με τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας».

Με άλλα λόγια, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, πρόκειται «για μία νομοθετική πρωτοβουλία ισορροπημένη και δίκαιη που σταθμίζει το κοινό καλό με την ατομική επιλογή, χωρίς να ξεχνά και την δημοκρατική αρχή, ότι η ελευθερία συνυπάρχει με την υπευθυνότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ