Υποχρεωτικός εμβολιασμός.. Έρχονται ανακοινώσεις για νέους κλάδους εργαζομένων

emvoliasmos

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και για άλλους κλάδους εργαζομένων. Την προαναγγελία έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας αφήνοντας να εννοηθεί ότι άμεσα θα πάρουν σειρά δημόσιοι υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι ένα προσωρινό μέτρο αντιμετώπισης του κορονοϊού, καθώς τη δεδομένη στιγμή είναι σημαντικό να αποφύγουμε τη έξαρση της πανδημίας», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Αναφορικά με όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, διευκρίνισε πως πρώτα θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε να μη φτάσουμε σε απολύσεις. Επίσης σημείωσε ότι το πλαίσιο εργασιακών σχέσεων και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα είναι αρκετά ευέλικτο, επομένως μπορεί να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να παρέχονται οι υπηρεσίες χωρίς να πληγεί ούτε ο πολίτης ούτε και ο εργαζόμενος.

Όπως είπε ο υπουργός, «η αναστολή εργασίας είναι από μόνη της είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να εμβολιαστεί κάποιος που δε θέλει να χάσει το εισόδημά του». Ανέφερε, επίσης, ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι τη διαφορά του να είσαι εμβολιασμένος, καθώς υπάρχουν και τα προνόμια.

Όσον αφορά τους επόμενους κλάδους, στους οποίους μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, ο κ. Πέτσας είπε ότι αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τους εκπαιδευτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής. «Πιο μεγάλο θέμα είναι των εκπαιδευτικών», τόνισε.

Ο κ. Πέτσας προανήγγειλε επίσης ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τις επόμενες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ