Υποχρεωτική η αναγραφή προέλευσης σε γάλα και κρέας

gala sm

gala sm

Θέμα ημερών είναι να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης στο γάλα και στο κρέας, δήλωσε από το Λιβάδι Ελασσόνας ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλη. Η δήλωση έγινε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με μέλη αγροτικού και κτηνοτροφικού συνεταιρισμού στο Λιβάδι Ελασσόνας.

Όπως είπε ο κ. Κόκκαλης, «το νομοσχέδιο που έρχεται εντός των επόμενων δύο εβδομάδων στη Βουλή, έχει ως στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων κτηνοτρόφων και των καταναλωτών, καθώς και τη διασφάλιση της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων, θωρακίζοντάς τα απέναντι σε πιθανές πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού».

Για τις πρόσφατες καταστροφές από τη βαρυχειμωνιά του περασμένου Ιανουαρίου, ο υφυπουργός τόνισε πως έχουν δοθεί οι σχετικές εντολές στη διοίκηση του ΕΛΓΑ, ώστε να επισπευθεί η σύνταξη των πορισμάτων για τη ζημία κεφαλαίου και ζωοτροφών των κτηνοτρόφων στους δήμους που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Κόκκαλης στο θέμα της φέτας και της προστασίας της, καλώντας για μία ακόμη φορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να συγκροτήσουν εθνικό μέτωπο για την προστασία της φέτας».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ