Υπό την πίεση των πιστωτών η προσφυγή του Πτηνοτροφικού

PTHNOTROFIKOSΤην ερχόμενη Παρασκευή θα συζητηθεί στο αρμόδιο δικαστήριο η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, την οποία έχει υποβάλλει ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός της Άρτας.

Ο Πρόεδρος της επιχείρησης Λεωνίδας Τσιαντής σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Άρτας Orange Radio υποστήριξε ότι ζητούμενο είναι η εξυγίανση της μονάδας και συμπλήρωσε πως η αίτηση έγινε υπό την πίεση των πιστωτών του Συνεταιρισμού.

Ανέφερε πως πριν από ενάμιση μήνα δεν ήταν στις προθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου να κάνει αίτηση υπαγωγής στο συγκεκριμένο άρθρο, όμως οδηγήθηκε εκεί μετά τον πανικό που υπέδειξαν οι πιστωτές του με αποτέλεσμα να σφραγίζουν επιταγές.

«Αυτή τη στιγμή οι συσσωρευμένες πληρωτέες απαιτήσεις του Πτηνοτροφικού μέχρι τον Απρίλιο του 2012, φτάνουν τα εννέα εκατομμύρια ευρώ. Είναι αδύνατο με βάση και το σχέδιο αναδιάρθρωσης, που συντάσσεται από εταιρεία με την οποία συνεργαζόμαστε στην Αθήνα, να μπορέσουμε στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις αυτές. Γι’ αυτό λοιπόν, πήραμε ως Διοικητικό Συμβούλιο την απόφαση να προσφύγουμε στο άρθρο 99 με μοναδικό απώτερο σκοπό να υπάρξει μια διευκόλυνση από την πλευρά των προμηθευτών στο χρόνο αποπληρωμής των υποχρεώσεων αυτών. Δεν έχουμε καμία διάθεση να μην πληρώσουμε, απλά θέλουμε να επιμηκυνθεί λιγάκι ο χρόνος αποπληρωμής», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού.

Η είδηση πάντως έχει προκαλέσει σοκ, καθώς η αναστροφή της πορείας του Πτηνοτροφικού υπό τις παρούσες συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ