Υπό συζήτηση τα εμβολιαστικά εντός των Πανεπιστημίων

panepistimio geniki

Στη δικαιοδοσία των πρυτανικών αρχών του κάθε πανεπιστημίου ξεχωριστά βρίσκεται η ευθύνη για την τήρηση των μέτρων, που έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση για την ομαλή δια ζώσης επαναλειτουργία των πανεπιστημίων, καθώς και για τον έλεγχο των πιστοποιητικών για τα rapid test και τα εμβόλια.

Ταυτόχρονα οι διοικήσεις των ΑΕΙ υπογραμμίζουν την ανάγκη για λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων μέσα στα πανεπιστήμια,  ενώ κάνουν εκκλήσεις στους φοιτητές να εμβολιαστούν πριν επιστρέψουν στα αμφιθέατρα ώστε να μην ξανακλείσουν και φέτος τα ιδρύματα καθώς οι προβλέψεις δεν φαίνονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικές καθώς δεν έχει εμβολιαστεί ούτε το 50% των νέων έως 24 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, στην ηλικιακή ομάδα 18-24, το 45,4% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 47%.

Σχετικά με τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στα Πανεπιστήμια ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου σημείωσε πως «σε κάθε πολίτη έχουμε φροντίσει να δίνουμε τη δυνατότητα να εμβολιαστεί με όποιο εμβόλιο θέλει, όποτε θέλει και με τρόπο που να μην του δημιουργεί προβλήματα στις μετακινήσεις. Είναι μία επιλογή, η οποία εξετάζεται. Προφανώς θα συζητηθεί και με τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων και τις Πρυτανικές Αρχές. Η  Πολιτεία, το Κράτος, έχει, χωρίς αμφιβολία, τη δυνατότητα να παράσχει αυτή την επιλογή στους φοιτητές, τις φοιτήτριες, στους καθηγητές, τις καθηγήτριες, στο προσωπικό των Πανεπιστημίων. Έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. Αν θεωρηθεί ότι είναι ένας πρόσφορος τρόπος, προφανώς και θα γίνει». Η υπόσχεση αυτή είχε δοθεί από την αρχή του Καλοκαιριού αλλά όπως λένε οι πανεπιστημιακοί ,μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει καμία κίνηση από τα αρμόδια υπουργεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ