Υπό κατάρρευση το σύστημα του Υπουργείου Υγείας, στον αέρα τα προνοιακά επιδόματα

ANAPHROSΠριν από μερικές ημέρες είχε καταρρεύσει στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με αποτέλεσμα έναν απίστευτο γολγοθά για ασθενείς και γιατρούςς.

Εδώ και μερικές ημέρες έχει καταρρεύσει το ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου Υγείας στο οποίο οι Δήμοι πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων.

Το τραγικό είναι ότι το Υπουργείο αντί να λάβει μέτρα και να διορθώσει το πρόβλημα προχώρησε σε μία ανακοίνωση και στη δημοσιοποίηση στοιχείων εκθέτοντας τους Δήμους και πετώντας τους μία ευθύνη την οποία δεν έχουν.

Και το χειρότερο είναι ότι εξ αιτίας των προβλημάτων αυτών κινδυνεύουν να μην πάρουν το επίδομά τους εκατοντάδες ανάπηροι στην Ήπειρο και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο στην Ήπειρο σε πλήρη συμπλήρωση στοιχείων προχώρησαν οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας. Σε όλους τους άλλους διαπιστώνεται έλλειμμα.

Τα προβλήματα στο υπό κατάρρευση σύστημα του Υπουργείου Υγείας είναι γνωστά στο ίδιο και στις υπηρεσίες του. Αυτό τονίζεται και σε ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, με την οποία καυτηριάζεται έντονα η στάση που κρατά το Υπουργείο Υγείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Είναι πρωτοφανής η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο Υγείας το θέμα των προνοιακών επιδομάτων.

Θέλοντας να αποσείσει τις δικές του ευθύνες, οι οποίες είναι τεράστιες, ανακοινώνει στοιχεία, τα οποία εκθέτουν την τοπική αυτοδιοίκηση και την βάζουν απέναντι σε εκατοντάδες δικαιούχους που είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μην εισπράξουν εγκαίρως το προνοιακό τους επίδομα.

Το Υπουργείο Υγείας έχει δημιουργήσει μία βάση δεδομένων για τους δικαιούχους, την οποία πρέπει να ενημερώσουν, περνώντας όλα τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων.

Αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι ότι το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείο, ανοίγει ελάχιστες φορές, μπλοκάρει σε καθημερινή βάση και ουσιαστικά τα προβλήματα που παρουσιάζει καθιστούν ανέφικτη την ενημέρωση.

Στο σύστημα αυτό λοιπόν και στις αδυναμίες του οφείλεται ο μικρός αριθμός επιβεβαιώσεων που εμφανίζει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα ο Δήμος Ιωαννιτών έχει ολοκληρώσει τη συμπλήρωση στοιχείων στο 50%, όταν τόσο χθες όσο και σήμερα το σύστημα του Υπουργείο ήταν εκτός λειτουργίας.

Το Υπουργείο Υγείας έχει ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για τα προβλήματα αυτά, τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν επιλυθεί.

Η βιασύνη του λοιπόν να ανακοινώσει στοιχεία και να εκθέσει τους Δήμους, όταν το ίδιο είναι υπεύθυνο για την κατάσταση, δημιουργεί προβληματισμό και πολλά ερωτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ