Υπό κατάληψη τα γραφεία της Δωδώνης

dodoni4Σε κατάληψη των γραφείων της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», κατέληξε η πανηπειρωτική συγκέντρωση κτηνοτρόφων το πρωί της Πέμπτης κι αφού η συνάντηση με τον διεύθυνοντα σύμβουλο της επιχείρησης είχε απέβη άκαρπη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ηπείρου, Μιχάλης Τζίμας, η ανακοίνωση των τιμών για το γάλα από τη Δωδώνη δεν ικανοποίησε τους παραγωγούς και όταν ζητήσανε να συγκληθεί νέο διοικητικό συμβούλιο, που θα δώσει τουλάχιστον τις ίδιες τιμές με πέρυσι και την κανονική εκκαθάριση της χρονιάς 2010-2011, ο κ. Στόκας δεν ανταποκρίθηκε θετικά.

Έτσι, οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να καταλάβουν τα γραφεία της βιομηχανίας έως ότου συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο και αναιρέσει τις αποφάσεις του για τις φετινές τιμές γάλακτος.

Οι τιμές έτσι όπως ανακοινώθηκαν είναι οι ακόλουθες:

Πρόβειο γάλα: 1,05 ευρώ/κιλό και 1,02 ευρώ/κιλό για όσους πήραν προκαταβολή.

Γίδινο Γάλα: 0,58 ευρώ/κιλό και 0,55 ευρώ/κιλό για όσους πήραν προκαταβολή.

Αγελαδινό Γάλα : 0,437 ευρώ/κιλό για το σύνολο των εισκομιζομένων ποσοτήτων (καταργείται η ποσόστωση 70/30).

«Η εν λόγω τιμή βάσης για το αγελαδινό γάλα είναι αυξημένη κατά 0,038 ευρώ/κιλό ή +9,5% συγκριτικά με το 2010, ενώ θα πρέπει ιδιαίτερα να επισημανθεί ότι με βάση τα κριτήρια ποιότητος η μέση τιμή διαμορφώνεται σε 0,4505 ευρώ/κιλό έναντι 0,4125 ευρώ/κιλό το 2010», σημειώνεται στην ανακοίνωση της γαλακτοβιομηχανίας, η οποία καταλήγει με τη σημείωση πως «το Διοικητικό Συμβούλιο συνεκτιμώντας όλους τους πιο πάνω παράγοντες, με τον καθορισμό των παραπάνω τιμών εξάντλησε κάθε περιθώριο ικανοποίησης των αιτημάτων των παραγωγών».

Οι κτηνοτρόφοι από την πλευρά τους ζητούν να τους δώσει η γαλακτοβιομηχανία το μπόνους της εκκαθάρισης για τη χρονιά που έκλεισε και να κινηθεί στη νέα χρονιά με τις εξής τιμές:

Πρόβειο: 1,08 ευρώ το κιλό (ή 1,05 ευρώ/κιλό για όσους πήραν προκαταβολή)

Γίδινο: 0,60 ευρώ το κιλό (ή 0,57 ευρώ/κιλό για όσους πήραν προκαταβολή)

Αγελαδινό: 0,45 ευρώ το κιλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ