Υπό έλεγχο οι φωτιές, έκκληση του Δήμου

fotia logades

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στην Αμφιθέα και τους Λογγάδες. Οι φωτιές ξέσπασαν σε καλαμιώνες της περιοχής και πήραν γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Το μέτωπο στους Λογγάδες ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και ήταν αυτό που τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα.

Και στις δύο φωτιές επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας ενώ κινητοποιήθηκαν η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιωαννιτών αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Δεν είναι πρώτη φορά βέβαια που ξεσπούν φωτιές στους καλαμιώνες περιμετρικά της λίμνης.

Ανάλογα συμβάντα έχουν καταγραφεί στο παρελθόν.

Με αφορμή τις δύο φωτιές που ξέσπασαν το μεσημέρι στην Αμφιθέα και τους Λογγάδες ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση προς όλους  τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι καιρικές συνθήκες –υψηλές θερμοκρασίες και αέρας- ευνοούν κάθε εστία φωτιάς και μπορεί να οδηγήσουν σε δύσκολες καταστάσεις.

Απευθύνει θερμές ευχαριστίες στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και κυρίως στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν και θα παραμείνουν σε επιφυλακή και τις επόμενες ώρες.

Ο Δήμος τονίζει ότι η προσοχή όλων πρέπει να είναι αυξημένη. Οι εξωτερικές εργασίες με την χρήση φωτιάς θα πρέπει να αποφεύγονται ενώ τονίζει ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για την καύση ξερών χόρτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ