Υπό έλεγχο η φωτιά, κινδύνευσε αξιωματικός της Πυροσβεστικής στη Βροντισμένη..

BRO FOTIA5

BRO FOTIA5

Ένας αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κινδύνευσε κατά την διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στη Βροντισμένη. Ο αξιωματικός κι ενώ η φωτιά απειλούσε το χωριό, βρέθηκε εγκλωβισμένος στις φλόγες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πωγωνίου Αθανάσιος Φωτίου, η περιοχή ήταν ιδιαίτερα δύσβατη και αμέσως κινητοποιήθηκε ένας από τους κατοίκους του χωριού που διέθετε motocross προκειμένου να προσεγγίσει το σημείο.

Με την μηχανή του μετέφερε τον αξιωματικό στο χωριό σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και αμέσως του χορηγήθηκε οξυγόνο. “Ο άνθρωπος κινδύνευσε να καεί… Στείλαμε το παιδί με τη μηχανή επάνω και τον έσωσε… Τον κατέβασε σχεδόν λιπόθυμο”, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο αντιδήμαρχος εξήρε το έργο της πυροσβεστικής καθώς η μάχη που δόθηκε έσωσε το χωριό, όπως και τα διπλανά προς τα οποία η φωτιά κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα.

BRONTISMENH F8

Καθοριστικής σημασίας ήταν οι ρίψεις που έγιναν από τα δύο αεροσκάφη καθώς ανέκοψαν και περιόρισαν τα πύρινα μέτωπα, ώστε να συνεχίσουν το έργο της κατάσβεσης οι επίγειες δυνάμεις.

Στη Βροντισμένη και την ευρύτερη περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πεζοπόρα τμήματα, προκειμένου να αποφευχθεί κίνδυνος από πιθανές αναζωπυρώσεις.

Κι αυτή την φορά άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία βρέθηκε επί ποδός συνδράμοντας με μηχανήματα και υδροφόρα οχήματα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ