Υπό έλεγχο η φωτιά… Καταλυτική η παρουσία του ελικοπτέρου

elikoptero asilo

Λίγο περισσότερο από μία ώρα χρειάστηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Δροσιάς- Πεντέλης, κοντά στο Άσυλο Ανιάτων.

Σε όλες τις υπηρεσίες σήμανε συναγερμός, καθώς η φωτιά ήταν πολύ κοντά στην δομή όπου φιλοξενούνται δεκάδες άτομα με χρόνιες παθήσεις αλλά και κοντά στα δασύλλια της πόλης.

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας και έκαψε κυρίως χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Στο σημείο επιχείρησαν οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής, ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ συνέδραμαν και υδροφόρες του Δήμου και μηχανήματα της ΔΕΥΑΙ.

Καταλυτικής σημασίας ήταν οι ρίψεις που έκανε το ελικόπτερο το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Με την συνδρομή του η φωτιά αφενός δεν πήρε έκταση και στη συνέχεια τέθηκε υπό έλεγχο.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση που έκανε και η Αστυνομία η οποία προχώρησε άμεσα σε κλείσιμο δρόμων και σε ρύθμιση της κυκλοφορίας ώστε να αποφευχθεί κίνηση οχημάτων προς την περιοχή και να διευκολυνθούν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Για προληπτικούς λόγους στο χώρο του Ασύλου Ανιάτων έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ώστε να παράσχει βοήθεια όπου χρειαστεί καθώς οι καπνοί ήταν πολύ έντονοι στην περιοχή.

Λίγο πριν τις επτά το απόγευμα η φωτιά είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις και για αποφυγή κάθε κινδύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ