ΥΠΕΣ: «Κανένας εφησυχασμός για την πανδημία

eodi promaxonas

«Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός με την πανδημία. Όλοι πρέπει να φοράνε μάσκα και να τηρούν με ευλαβική συνέπεια και πειθαρχία τα μέτρα».

Την επισήμανση αυτή έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την διάρκεια δηλώσεων με αφορμή την παρουσία του στην περιοχή.

«Η ενημέρωση που έχω από τον κ. Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον κ. Καχριμάνη είναι ότι εδώ είμαστε αρκετά καλά, αλλά δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός. Θέλω κι εγώ με την σειρά μου να καλέσω όλους τους πολίτες και ειδικά τους εργαζόμενους σε κλειστούς χώρους, να χρησιμοποιούν την μάσκα και να τηρούν τις μεταξύ τους αποστάσεις. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε, εκτός από αυτό. Και πρέπει να το κάνουμε με ευλαβική συνέπεια και πειθαρχία, προκειμένου το φθινόπωρο να μπορέσουμε, σταδιακά, να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα στη ζωή μας», τόνισε.

Αναφορικά με το αν το υπουργείο θα στηρίξει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που έχουν ανακύψει λόγω της παρούσας κατάστασης, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε: «Το Υπουργείο έχει, ήδη, στηρίξει με πάρα πολλούς τρόπους την Αυτοδιοίκηση. Είναι μια κυβέρνηση ταυτισμένη με τους στόχους της Αυτοδιοίκησης η κυβέρνηση μας και ειδικά το Υπουργείο Εσωτερικών. Έχουμε, ήδη, δώσει έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους, 90 εκατ. ευρώ, και είμαστε σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, προκειμένου να δούμε ποιοι Δήμοι χρειάζονται πρόσθετη βοήθεια, διότι δεν είναι ίδια η ζημιά που έχουν πάθει όλοι οι Δήμοι. Οι τουριστικές περιοχές έχουν υποστεί πολύ μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες. Και αυτές θα χρειαστεί να τις στηρίξουμε πολύ περισσότερο, προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Η Αυτοδιοίκηση γνωρίζει ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα της και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουμε να εξελιχθεί κανένα σημαντικό πρόβλημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ