Υπεγράφη η απόφαση.. Ιδρύεται Αστυνομικός Σταθμός στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων..

astinomikoi_x

Την ίδρυση Αστυνομικού Σταθμού Αεροδρομίου υπέγραψε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Την ανακοίνωση έκανε στα Γιάννινα κατά την συνάντηση που είχε με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού. Το αίτημα για ίδρυση σταθμού είχε κατατεθεί πριν από μερικούς μήνες με αφορμή την συνεχή αύξηση της κίνησης στον τοπικό αερολιμένα αλλά και τις πτήσεις από το εξωτερικό οι οποίες γίνονται πλέον σε σταθερή βάση κατά τους θερινούς μήνες. Προ διμήνου το ίδιο θέμα είχαν συζητήσει οι συνδικαλιστές με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ από τον οποίο είχαν αποσπάσει την θετική απάντηση.

Έτσι το Σάββατο ο Υπουργός στην συνάντηση με τους αστυνομικούς έκανε γνωστό ότι υπέγραψε την απόφαση και ο Σταθμός ιδρύεται άμεσα. Στον Αστυνομικό Σταθμό θα υπηρετεί πλέον μόνιμο προσωπικό κάτι που εγγυάται την πλήρη ασφάλεια του αεροδρομίου.

Στη συνάντηση με την ΕΑΥΝΙ τα ζητήματα που κυριάρχησαν ήταν η επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου και η ενίσχυση των Υπηρεσιών μας με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό προκειμένου οι αστυνομικοί να ανταποκριθούν στην δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή τους.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία •

Συζητήθηκαν επίσης, το ζήτημα της θεσμοθέτησης του επικινδύνου της εργασίας, η θέσπιση ενός νέου και δίκαιου μισθολογίου το οποίο θα διορθώνει τις αδικίες του υπάρχοντος και η εναρμόνιση των οδοιπορικών των ενστόλων  σύμφωνα με ότι ισχύει και στον λοιπό δημόσιο τομέα.

Ο Υπουργός συναντήθηκε και με την Ένωση Αξιωματικών. Στην συνάντηση έγινε ιδιαίτερη μνεία στους κινδύνους που απορρέουν από τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών και ζητήθηκε η παραμονή στο σώμα μέχρι την συμπλήρωση των απαραίτητων ετών που προβλέπει η ασφαλιστική νομοθεσία.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία •

Έτσι θα αποφευχθεί η δημιουργία δύο τάξεων αστυνομικών, αυτών που θα συνταξιοδοτούνται στα 60 με αξιοπρεπείς συντάξεις και όσων φεύγουν ακόμη και στα πενήντα με εξαιρετικά μειωμένες αποδοχές.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι η ανισότητα αυτή δημιουργεί προβλήματα και δεσμεύτηκε για την προώθηση ενός νέου μισθολογίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ