Ύπατη αρμοστεία και δικηγόροι συζητούν για τους πρόσφυγες

KENTRO_METANASTON1Η προστασία των προσφύγων και οι προκλήσεις στην ελληνική πραγματικότητα, είναι το θέμα ανοιχτής ημερίδας που διοργανώνει το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ)-Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου, στο Σουφαρί Σεράι, στο Κάστρο.

Η ημερίδα είναι ανοικτή σε κάθε φορέα και πολίτη και έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα προστασίας προσφύγων.

Την έναρξη των εργασιών θα κάνει η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Αναστασία Γιογλή.

Ομιλίες θα γίνουν από τον επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Γιώργο Τσαρμπόπουλο, από τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κωνσταντίνο Τσιτσελίκη, από την ειδική επιστήμονα του Συνηγόρου του Πολίτη Σταματίνα Πούλου, και άλλους επιστήμονες.

Στις 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «Προσφυγικό δίκαιο και νομική προστασία των προσφύγων στην Ελλάδα», το οποίο απευθύνεται κυρίως σε νομικούς και στα μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων της Ηπείρου, αλλά θα είναι ανοιχτό και σε κάθε πολίτη και δημόσιο λειτουργό που έχει ενδιαφέρον στα ζητήματα της προστασίας των προσφύγων στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ