Υλικό στην ΕΛΑΣ για προστασία από τον Covid-19

iliko igeionomiko

Η Ελληνική Αστυνομία, με γνώμονα την προστασία του προσωπικού της και γενικότερα της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού, εφοδιάζει συνεχώς τις αστυνομικές Υπηρεσίες με τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, από αρχές Μαρτίου, έχει προμηθευτεί σε κεντρικό επίπεδο και έχει κατανείμει στις αστυνομικές Υπηρεσίες όλης της χώρας (2.014.738) υγειονομικά υλικά και συγκεκριμένα:

Ø 1.077.680 γάντια μιας χρήσης,

Ø 904.660 μάσκες μιας χρήσης,

Ø 27.540 αντισηπτικά,

Ø 3.880 ολόσωμες φόρμες και γυαλιά,

Ø 560 ασπίδες προστασίας και

Ø 418 θερμόμετρα.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προγραμματίζεται η περαιτέρω διάθεση υγειονομικού υλικού, που έχει εξασφαλιστεί ως απόθεμα.

Παράλληλα, έχει ικανοποιηθεί – εγκριθεί το σύνολο των αιτημάτων των Υπηρεσιών στην επικράτεια για την προμήθεια υγειονομικού υλικού και την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών (αγορά υγειονομικού υλικού, απολυμάνσεις, τοποθέτηση πλεξιγκλάς κ.λπ.), ενώ μέχρι τώρα συνολικά έχουν διατεθεί – εγκριθεί πιστώσεις ύψους (3.044.663) ευρώ.

Επιπλέον, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί διαγωνισμοί για την περαιτέρω προμήθεια και διανομή ανάλογου υγειονομικού υλικού.

Ο εφοδιασμός των αστυνομικών Υπηρεσιών με υγειονομικό υλικό θα συνεχιστεί με βάση συγκεκριμένο προγραμματισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ