Ύλες και Μνήμη από τον Τάκη Στεφάνου

ARXAIOLOGIKO_IOANN«Ύλες- Μνήμη». Αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης του εικαστικού Τάκη Στεφάνου που διοργανώνεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Παράλληλα, την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο μουσείο θα γίνει και εργαστήριο διαλόγου ανοιχτό στο κοινό με θέμα «Σύγχρονοι εικαστικοί δημιουργοί σε μουσεία αφιερωμένα στο παρελθόν».

Ομιλητές θα είναι ο Αρχαιολόγος – μουσειολόγος του Υπουργείο Πολιτισμού και του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάρλεν Μούλιου, η Αρχαιολόγος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Στυλιάνα Γκαλινίκη, ο εικαστικός Κώστας Χρηστόπουλος και ο ιστορικός τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άρης Σαραφιανός.

Την εκδήλωση θα προλογίσουν οι αρχαιολόγοι Κωνσταντίνος Σουέρεφ, και Ελένη Κοτζαμποπούλου και ο Τάκης Στεφάνου, ενώ θα συντονίζει η μουσειολόγος Εσθήρ Σολομών.

Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις με τη δημιουργία έργων εμπνευσμένων από τις συλλογές του μουσείου (εργαστήρι φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διδασκαλία της τέχνης και τη χρήσης υλών (για παιδιά δημοτικού).

Τέλος, στο πλαίσιο της έκθεσης την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο στις 7 το απόγευμα, θα γίνει η επίσημη παρουσίασή της από τον Ιστορικό της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θάνο Χρήστου. Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από μουσική εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ