Ξυλοδαρμοί κι επιθέσεις στο Χατζηκώστα… Θύματα άστεγος και εργαζόμενος του Νοσοκομείου!

esoteriko xatzikosta

esoteriko xatzikosta

Σε δύο πολύ σοβαρές καταγγελίες προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Η πρώτη αφορά τον τραυματισμό άστεγου με σιδερογροθιά και η δεύτερη την επίθεση που δέχθηκε εργαζόμενος του νοσηλευτικού ιδρύματος από ασθενή.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοι, πρόκειται για τον δεύτερη επίθεση σε βάρος αστέγου που καταγράφεται τον τελευταίο ένα μήνα. Σημειώνεται ότι στους χώρους του νοσοκομείου έχουν βρει καταφύγιο ορισμένοι άστεγοι της πόλης, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θέλησαν να μεταφερθούν στο Υπνωτήριο του Δήμου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων αναφέρει ότι η επίθεση –ο άστεγος χτυπήθηκε στο πρόσωπο μάλλον σε σιδερογροθιά- έγινε από σεκιουριτά ιδιωτικής εταιρίας που έχει αναλάβει την φύλαξη του Νοσοκομείου.

Είναι το δεύτερο κρούσμα που συμβαίνει στον χώρο μας και μάλιστα σε 1 μήνα σχεδόν, πάλι από τους σεκιουριτάδες της ίδιας εταιρείας.
« Πιστεύουμε ότι είναι σε γνώση και της διοίκησης η τακτική αυτή της εταιρείας.
Όμως είναι μια τακτική βίας και εξαναγκασμού, που απέναντι στις υπαρκτές ανάγκες των συνανθρώπων μας (άστεγοι, ανασφάλιστοι, πεινασμένοι κλπ), απαντάνε με τον τρόπο που ξέρουν. Στην οικονομική κρίση, την κρίση της κοινωνίας, απαντάνε με την βία, την φασιστική αντίληψη. Προσπαθούν στον χώρο εργασίας του νοσοκομείου και όχι μόνο, να επιβάλουν καθεστώς βίας και τρομοκρατίας.
Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα φασίστα, να δημιουργεί σύγχρονους Καιάδες, δεν θα επιβληθεί καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας στον χώρο του νοσοκομείου, όσο κ αν βολεύει διοίκηση, κυβέρνηση, επιχειρηματίες που απομυζούν τον κόπο του εργαζόμενου», τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε πριν από τρεις ημέρες, με θύμα αυτή την φορά εργαζόμενο του νοσοκομείου, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση ασθενή την ώρα που τον βοηθούσε να ξαπλώσει στο κρεβάτι.

Το σωματείο θεωρεί ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει την ευθύνη της προστασίας των εργαζομένων στο χώρο της εργασίας. Για την στελέχωση των επειγόντων και των άλλων τμημάτων του νοσοκομείου με προσωπικό, εξοπλισμό, υλικά. Ταυτόχρονα να μην αφήνει τέτοιες ενέργειες, χωρίς λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Η απάντηση της διοίκησης

Σε απάντηση καταγγελίας σχετικά με ξυλοδαρμό αστέγου στους χώρους του Νοσοκομείου από σεκιούριτι που έχει αναλάβει την φύλαξη του Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» κατά τις νυχτερινές ώρες, η Διοίκηση του Νοσοκομείου δηλώνει ότι διερευνήθηκε η πιθανότητα επεισοδίου, αλλά ουδέποτε επιβεβαιώθηκε το γεγονός από κάποιον μάρτυρα ή με βάση τα καταγεγραμμένα των Τμημάτων.

«Είναι απορίας άξιο, πώς ο καταγγέλλων εισήλθε στο χώρο των ΤΕΠ αρκετές ώρες μετά τον πιθανό βραδινό ξυλοδαρμό, (καταγεγραμμένο στο βιβλίο εισαγωγών) ενώ επιβεβαιώνεται και από το Συνεργείο Καθαρισμού ότι κατά την έναρξη της πρωινής βάρδιας, ο καταγγέλλων κοιμόταν εντός των χώρων του Νοσοκομείου χωρίς σημάδια κακοποίησης», αναφέρεται στην απάντηση.

Όσον αφορά τον ξυλοδαρμό εργαζομένου η Διοίκηση του Νοσοκομείου μάλλον το προσπερνά αναφέροντας γενικώς κι αορίστως ότι προσπαθεί για την δημιουργία ασφαλών συνθηκών διαβίωσης στους χώρους του Νοσοκομείου τόσο για το Ιατρικό – Νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και τους ασθενείς και συνοδούς αυτών.

Μάλιστα με έμμεσο τρόπο στέλνει και μήνυμα –άγνωστο με ποιους αποδέκτες- λέγοντας ότι θα συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή παρά τις όποιες προσπάθειες υπονόμευσης.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ