Χωρίς πόσιμο νερό στον Σκιαδά..

Χωρίς πόσιμο νερό παραμένουν οι κάτοικοι στον Σκιαδά Πρέβεζας καθώς η δημοτική γεώτρηση, όπως αναφέρουν, η δημοτική γεώτρηση έχει πρόβλημα και παρότι αυτό είναι γνωστό δεν έχει δοθεί καμία λύση.

Οι κάτοικοι επιρρίπτουν βαρύτατες ευθύνες στη δημοτική αρχή και εκτιμούν ότι αδιαφορεί, όπως και προκάτοχοί της, για το πρόβλημα και ζητούν να δοθεί μόνιμη λύση στην ελλιπή υδροδότηση και ετοιμάζονται να καταθέσουν προσφυγή στον εισαγγελέα. Να θυμίσουμε ότι πριν από περίπου ένα χρόνο οι κάτοικοι προχώρησαν στη συγκέντρωση υπογραφών και ζητούν τις άμεσες ενέργειες της δημοτικής αρχής προκειμένου να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα.

Το αίτημα υποστηρίζεται από 230 υπογραφές προερχόμενες από κατοίκους της κοινότητας αλλά και απόδημους σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό. Στην επιστολή προς το δήμο Πρέβεζας, η οποία κοινοποιήθηκε και στην περιφέρεια Ηπείρου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας αναφέρουν ότι «η παραμέληση του προβλήματος από αρχές έχει δημιουργήσει σειρά ζητημάτων στους κατοίκους, ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας και επισκέπτες της Κοινότητας Σκιαδά».

Οι ίδιοι λένε πως κάποιες παρεμβάσεις που υλοποίησε το τελευταίο διάστημα η Δημοτική αρχή Πρέβεζας για να γίνει σύνδεση της δεξαμενής στην ΤΚ Ρευματιάς με το δίκτυο ύδρευσης του Σκιαδά για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας λόγω στέρεψης των υδρευτικών γεωτρήσεων της κοινότητας δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έτσι οι κάτοικοι στο Σκιαδά περίμεναν υπομονετικά για αρκετό καιρό να βρέξει για να δούνε νερό στα σπίτια τους. Ένα άλλο πρόβλημα που μας επεσήμαναν είναι η καθαριότητα η οποία είναι σχεδόν ανύπαρκτη και τα σκουπίδια μένουν για μέρες πολλές χωρίς να μαζευτούν. Μάλιστα το καλοκαίρι η κατάσταση με τις υψηλές θερμοκρασίες είχε γίνει αφόρητη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ